Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actiune de control declansata de ITM

ro

15 May, 2010 03:37 1477 Marime text
itm_-_sediul_itm.jpgÎn această lună, Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa (ITM) desfăşoară Campania Naţională privind verificarea utilizării echipamentelor de muncă destinate transportului de călători şi a substanţelor periculoase conform prescripţiilor tehnice.

Această campanie de control are ca principal scop creşterea gradului de conştientizare al angajatorilor şi al angajaţilor din domeniul transporturilor auto de călători, în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă a angajaţilor şi utilizarea conform prescripţiilor tehnice a echipamentelor de muncă destinate transportului de călători şi a substanţelor periculoase.

Din analiza dinamicii numărului de victime implicate în accidentele de muncă înregistrate în ultimii 10 ani la nivel naţional, se remarcă faptul că numărul victimelor rezultate din accidentele de muncă din circulaţie se menţine la un nivel ridicat, fiind în jurul mediei de 10,77% din totalul victimelor înregistrate în accidente de muncă la nivelul economiei naţionale.

De asemenea, la începutul săptămânii a avut loc o acţiune în traseu, în colaborare cu reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere şi Autoritatea Rutieră Română. „Acţiunea de control s-a desfăşurat pe DN3 în zona localităţii Valu lui Traian. Autovehiculele identificate pe traseu au corespuns cerinţelor cuprinse în tematica de control. S-au efectuat două verificări la sediul societăţilor SC Trans Evren SRL şi Ozlem Yur Turism SRL, unde nu s-au constatat deficiente majore, stabilindu-se măsuri cu termen de remediere", a declarat Marian Becheanu, director coordonator adjunct al ITM Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii