Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uups! Sorin Strutinsky a inceput sa isi vanda din afaceri

ro

11 Oct, 2010 11:56 1367 Marime text

Cristian Barhaleascu, marele castigator

Sorin Strutinsky a ajuns la fundul sacului, pentru ca altfel nu se explica de ce a ales sa isi vanda proiectele marete pe care le avea in Constanta cu sprijinul material si cu binecuvantarea lui Nicusor Constantinescu si ale lui Radu Mazare. Afaceristul a ales sa vanda cladirea situata pe malul Lacului Tabacarie, vizavi de actualul sediu TV Neptun, unui om care are afaceri in Turism, Cristian Barhaleascu, proprietarul Tour-operatorului ICAR Tour. Acesta este cunoscut pentru apropierea fata de mai-marii Constantei dar, in acelasi timp, a stiut sa isi pastreze o relatie buna si cu P.D.-L.-ul, in special cu prefectul Claudiu Palaz. Strategia a functionat de minune, iar afacerile lui Barhaleascu au inflorit, dovada fiind noul centru de sport si distractie inaugurat, alaturi de catre un investitor strain, in cladirea cumparata de la Strutinsky. In incinta functioneaza doua restaurante, pista de bowling, sali de sport si sali de jocuri. Investitia se ridica la 5 milioane de euro.

Cladirea proiectata de firma Kalinia Proiect S.R.L., apropiata administratiei locale - fiind implicata si in ridicarea blocurilor de locuinte ieftine pentru tineri -, a fost ridicata, in prima faza, pentru a deveni un club. Dupa acest episod, Strutinsky & Co. i-a schimbat destinatia, gandindu-se ca aici ar putea fi amenajate studiourile TV Neptun, televiziune controlata de catre capii P.S.D. din Constanta. In conditiile in care aceasta ultima varianta nu ar fi fost deloc profitabila, ba, din contra, actionarii au renuntat la acest proiect si au vandut imobilul unui investitor interesat sa ii redea scopul initial, acela de loc de distractie.

Cristian Barhaleascu are afaceri in Turism dar, potrivit bursei zvonurilor, s-a implicat si in imobiliare, in statiunea Mamaia existand un ansamblu imobiliar ce-i poarta numele, „Lake View", asemenea centrului de distractii inaugurat zilele trecute. Barhaleascu este cunoscut drept un apropiat al Corinei Martin, cea care i-a lasat functia de presedinte al A.N.A.T. pe regiunea Sud-Est, dupa ce ea a devenit presedinte pe tara a asociatiei. Corina Martin este sotia lui Dumitru Martin, fratele fostului prefect Gheorghe Martin.

www.uups.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii