Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Telegraf Clanul interlopului Beinur, decapitat - Doi poliţişti constănţeni sunt urmăriţi penal în dosarul Beinur, fiind acuzaţi de abuz în serviciu

ro

13 Oct, 2010 11:56 888 Marime text

19 PERCHEZIŢII. Desfăşurare impresionantă de forţe a oamenilor legii, care au efectuat, ieri, 19 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Constanţa, Sibiu şi Ilfov, pentru reţinerea cunoscutului om de afaceri constănţean Nuredin Beinur şi a altor 12 membri ai clanului său, anchetaţi pentru comiterea infracţiunilor de şantaj, abuz în serviciu, evaziune fiscală, delapidare şi ultraj contra bunelor moravuri. Cei 16 suspecţi au fost duşi sub escortă la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), iar apoi la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Descinderile au avut loc la vila din Mangalia a lui Nuredin Beinur, situată pe strada Petru Maior, Bowling-ul din staţiunea Saturn şi clubul „Kremlin", din staţiunea Neptun, poliţiştii ridicând diverse bunuri şi înscrisuri. Nuredin Beinur a fost reţinut de mascaţi, ieri după-amiază, în baza unui mandat de aducere. Anchetatorii spun că activitatea celor 16 persoane a fost urmărită timp de şase luni, timp în care s-au efectuat filaje şi interceptări telefonice.

POLIŢIŞTI AUDIAŢI. Ancheta nu îi vizează doar pe membrii grupării interlope a lui Beinur. Surse judiciare au confirmat, ieri, faptul că doi poliţişti constănţeni au fost duşi la Bucureşti pentru a da declaraţii în acelaşi dosar. Este vorba despre cms. şef Cristinel Niţoi, locţiitorul şefului Poliţiei Neptun şi scms. Gabriela Iacob, şeful Biroului Poliţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Mangalia, suspectaţi de abuz în serviciu . „Nu ştiu motivele pentru care se află la Bucureşti, nu ştiu ce calitate au în dosar. Şi noi am primit foarte puţine informaţii referitoare la acest aspect", a declarat, ieri după-amiază, cms. şef Dumitru Catană, inspectorul şef al IPJ Constanţa. Potrivit unui comunicat de presă remis aseară de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosar „ s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 13 persoane (dintre care doi lucrători de poliţie)". La operaţiunea de ieri au luat parte şi ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie. Pentru această anchetă au colaborat poliţişti de la Direcţia Investigaţii Criminale, Institutul de Criminalistică, SIAS, Poliţia Capitalei şi IPJ Sibiu, coordonaţi de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Surse judiciare spun că cercetările au fost demarate ca urmare a unei plângeri depuse de un om de afaceri constănţean. La ora închiderii ediţiei, audierile erau în plină desfăşurare.

CONTROALE DE SEZON. Amintim că, în luna august a acestui an, ofiţerii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au descins la clubul "Kremlin", din staţiunea Neptun, şi la Bowling-ul din staţiunea Saturn, de unde au ridicat mai multe documente, pentru verificări. La cele două controale din vară au luat parte şi comisarii Gărzii Financiare Constanţa. Autorităţile au luat la bani mărunţi actele contabile ale celor două societăţi comerciale. "Acţiunea vizează combaterea evaziunii fiscale. Astfel de verificări au avut loc de-a lungul întregului sezon estival, în diferite locaţii de pe litoral. În cazul în care lucrătorii Direcţiei de Investigare a Fraudelor vor descoperi nereguli, aceştia vor lua măsurile legale care se impun", declara, la acea dată, Raluca Seucan, purtătorul de cuvânt al IGPR.

INFLUENŢĂ. Nuredin Beinur, finul cunoscutului Nicu Gheară, este considerat liderul lumii interlope din sudul litoralului şi unul dintre cei mai influenţi afacerişti din această zonă. De-a lungul timpului, Beinur a avut nenumărate afaceri în staţiunile Saturn şi Neptun şi în oraşul Mangalia: un hotel, o benzinărie, o spălătorie auto, firma de pază şi protecţie „Beynguard" SRL, discoteca „Galaxy" (închisă în anul 1999), o terasă în staţiunea Neptun, un spaţiu comercial, societatea de pază „Millenium Security" sau Bowling-ul din staţiunea Saturn. Nuredin Beinur a devenit cunoscut după ce a dus un veritabil război pentru împărţirea zonelor de influenţă împotriva clanului „Săceanu" din Constanţa, grupările celor doi ciocnindu-se în numeroase rânduri. În anul 2000, aproape 50 de membri ai clanului „Săceanu" s-au înarmat cu topoare, săbii şi cuţite şi au mers în Mangalia la bordul unor autocare pentru a le da o lecţie rivalilor. Din fericire, oamenii legii au reacţionat la timp, iar confruntarea sângeroasă dintre membrii celor două grupări nu a mai avut loc.

www.telegrafonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii