Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:38 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Ziua si protestul - Sindicalistii din cele patru confederatii, precum si cei din administratia publica locala au protestat, din nou, ieri

ro

23 Oct, 2010 15:26 795 Marime text
O suta de protestatari din cele patru confederatii sindicale reprezentate la nivel local au protestat, din nou, ieri, in fata sediului PDL, iar alti 200 de sindicalisti din administratia publica locala au manifestat in fata Prefecturii Constanta. Cei o suta de sindicalisti din cadrul CNLSR Fratia, CSDR, BNS si Cartfel Alfa, filialele locale, au strigat lozinci impotriva guvernantilor, timp de o ora, in fata sediului PD-L a din zona Garii Constanta. „Trebuie sa le multumim guvernatilor pentru reducerea TVA-ului cu 5 % la alimentele de baza si a deciziei de a nu impozita pensiile pana la o valoare de 2.000 de lei", a declarat, ironic, prim vicepresedintele organizatiei CNSLR Fratia, Marin Neagu.

O delegatie formata din sase membri ai confederatiilor sindicale reprezentate la nivel local s-a intalnit si a discutat cu senatorul PD-L, Mircea Banias, aflat la sediul partidului. Lica Neagu a precizat ca este necesara revenirea salariului minim pe economie la 750 de lei si a mai spus ca este necesara renuntarea la taierea de 25% din salariile bugetarilor. De asemenea, liderul sindical a mai spus ca trebuie redate sporurile bugetarilor, precum si pastrarea codului muncii in actuala formula.

Liderul Sindicatului din Invatamantul Preuniversitar Constanta, Ioana Purcarea, a cerut guvernantilor sa nu-si asume raspunderea pe legea educatiei. La randul sau, Vasile Otelea, liderul BNS Constanta, le-a sugerat parlamentarilor puterii ca ar trebui ca, pe data de 27 octombrie 2010, sa voteze motiunea din spirit civic.

Tot vineri, in acelasi interval orar, peste 200 de salariati din cadrul administratiei publice locale au protestat in fata Prefecturii Constanta. Acestia au solicitat Curtii de Conturi sa renunte la returnarea stimulentelor de la angajatii din administratie. Reamintim ca cei din administratie publica vor protesta pana pe data de 27 octombrie, in fiecare zi in fata Prefecturii, Curtii de Conturi si a sediului PDL, intre orele 12,00 si 14,00.

La randul sau, senatorul PDL, Mircea Banias, le-a raspuns sindicalistilor intr-un mod cel putin ironic: „Daca votez motiunea, cine sa vina la guvernare? PSD? PNL? Protestul este unul pur politic. In ceea ce priveste codul muncii, nu sunt modificari, nu vor fi si, daca vor fi, acestea se vor face si cu consultarea sindicatelor".

Cei 200 de sindicalisti de la adminsitratia locala i-au oferit prefectului Claudiu Palaz, de ziua sa de nastere, un tort format din fluturasi de salarizare. Tortul a fost refuzat in prima faza de reprezentantii Prefecturii, pe motiv ca este o ironie. Sindicalistii au revenit peste cateva minute, fiind primiti de suprefectul Aidun Curt Mola, caruia i-au inmanat lista de revendicari.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii