Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:02 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Luptă cu „coloşii economici şi politici“ pentru Primăria Bărăganu

ro

07 Apr, 2011 12:04 804 Marime text

Conform calendarului acţiunilor privind organizarea alegerilor locale parţiale pentru desemnarea viitorului primar din comuna Bărăganu, instituţiile implicate în pregătirea scrutinului au întrat în priză. De altfel, nici partidele politice nu stau cu mâinile în sân şi privesc evenimentul drept un test electoral important.

După desemnarea preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie nr.19 Bărăganu şi a locţiitorului acestuia, reprezentanţii autorităţilor locale au decis ca BEC să activeze în sediul primăriei. Potrivit unei informări transmise reprezentantului Guvernului în teritoriu, BEC Bărăganu va funcţiona zilnic, în intervalul orar 10.00 -16.00, iar în data de 11 aprilie, data limită pentru depunerea candidaturilor pentru funcţia de primar al comunei, membrii acestei structuri vor fi prezenţi la sediu în intervalul orar 10.00 -24.00. De altfel, preşedintele BEC Bărăganu, judecătoarea Anişoara Dună, şi locţiitorul său, judecătoarea Ortanţa Buliga, şi-au început deja activitatea.

De asemenea, prefectul Claudiu Iorga Palaz i-a predat preşedintelui BEC Bărganu ştampila BEC.

PSD nu pierde timpul

Partidele politice sunt interesate de alegerile parţiale de la Bărăganu şi, după cum am constatat, nu pierd niciun moment. Aşa se face că reprezentanţi ai Partidului Social Democrat s-au „înfiinţat" deja la sediul BEC Bărăganu pentru a-şi depune însemnul electoral sub care va candida Titu Neague, persoana ce va reprezenta, în premieră, Uniunea Social Liberală. De fapt, participarea lui Neague drept candidat al USL nu va putea fi posibilă având în vedere faptul că USL nu poate fi înregistrată, deocamdată, la Tribunalul Bucureşti. În consecinţă, el va candida sub sigla PSD, dar va avea susţinere politică şi economică şi din partea liberalilor, şi din partea conservatorilor.

Faptul că PSD nu pierde timpul şi nu vrea să rateze pierderea mandatului de primar al comunei Bărăganu este confirmat şi de localnici. Voci din localitate susţin că, pentru a dovedi care vor fi beneficiile comunităţii în cazul alegerii ca primar a lui Neague, se pregăteşte demararea unor lucrări ce vizează alimentarea cu apă a satului Lanurile, precum şi asfaltarea sau pietruirea unor drumuri de prin comună, mai ales că atât Regia Autonomă Judeţeană de Apă, cât şi Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri sunt în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa şi sunt coordonate de social-democraţi.

Start de pe locul trei

Ţărăniştii constănţeni nu se lasă nici de această dată, cu toate că, după cum recunoştea preşedintele organizaţiei judeţene a PNŢCD, Tudorel Chesoi, alegerile de la Bărăganu reprezintă un test. „Pornim cu şansa a treia şi suntem conştienţi că ne luptăm cu nişte coloşi economici şi politici, iar perioada de campanie este foarte scurtă. Facem un test", ne-a declarat Chesoi. Chiar dacă nu are experienţă în administraţia publică locală, candidatul ce va fi susţinut de PNŢCD şi-a exprimat dorinţa de a intra în competiţie. „Candidatul nostru va fi Ilie Gologan. Este şef de echipă într-o societate de construcţii, de profesie tâmplar şi a dorit să candideze. Deja ne-am deplasat în comună, am stat de vorbă cu el şi am decis ca membrii din conducerea PNŢCD Constanţa să se ocupe direct de campania sa", a conchis preşedintele PNŢCD Constanţa, Tudorel Chesoi.

Unul din trei

Cu puţin timp în urmă, preşedintele organizaţiei judeţene PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, declara că democrat-liberalii au de ales între doi potenţiali candidaţi. Miercuri, 6 aprilie, liderul PDL a afirmat că, după mai multe sondaje de opinie realizate în comună, sunt trei candidaţi, iar democrat liberalii vor trebui să decidă pe cine dintre cei trei colegi de partid vor susţine în competiţia electorală. „Sunt trei persoane în atenţia noastră. Joi, 7 aprilie, vom decide în şedinţa Biroului Permanent Judeţean atât candidatul, cât şi programul de campanie al acestuia", a menţionat preşedintele PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii