Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:02 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 200 de medalii cucerite de CS Farul

ro

22 Jul, 2004 00:00 680 Marime text

Sapte luni de performanta

Sportivii constanteni au cucerit in primul semestru al acestui an 143 de medalii la campionatele nationale si 41 in competitiile internationale oficiale * Acestora li se adauga cele cateva zeci de medalii cucerite in luna iulie * Pana in prezent, anul acesta, CS Farul a cucerit trei titluri mondiale si cinci europene plus multe alte medalii de argint si bronz * Printre sporturile cele mai "premiate" se numara atletismul, gimnastica, tenisul de masa, caiac-canoe, inotul, navomodelismul, scrima * Clubul condus de presedintele Floroiu este de mai multi ani pe locul intai in topul cluburilor din Romania, clasament care exclude gruparile departamentale (Steaua sau Dinamo)

Clubul Sportiv Farul Constanta domina de ani buni clasamentul pe medalii intocmit de Ministerul Sporturilor si in care nu sunt incluse Steaua si Dinamo, grupari departamentale care nu au alta sursa de venit (Ministerul de Interne si cel al Fortelor Armate). In prezent, in cadrul clubului cu sediul pe strada Decebal functioneaza 14 sectii, ai caror sportivi reusesc anual obtinerea de performante extraordinare. Trebuie spus ca o parte dintre sportivi sunt cu dubla legitimare, seniorii fiind legitimati si la alte cluburi din tara, in timp ce juniorii si cei de la tineret apartin LPS si CSS1. Presedintele CS Farul, fostul mare atlet Ilie Floroiu, ne-a declarat ca si anul acesta este unul bogat in succese pentru sportivii de pe litoral. Desi Olimpiada de la Atena nu a inceput inca si in restul anului vor mai avea loc multe alte competitii, sportivii Farului au reusit pana in prezent sa cucereasca peste 200 de medalii in intrecerile interne si internationale oficiale. In primul semestru al acestui an (ianuarie-iunie) au fost obtinute nu mai putin de 143 de medalii la Campionatele Nationale disputate la diverse discipline. Dintre acestea 56 (22 de aur, 21 argint si 13 bronz) au fost adjudecate de seniori, opt de cei de la tineret si 79 de juniori. Datele statistice demonstreaza foarte clar faptul ca sportivii constanteni domina categoric majoritatea concursurilor interne. "Faristii" sunt mereu printre primii la gimnastica (aerobica si artistica), tenis de masa, navomodelism, atletism, inot, caiac-canoe, scrima. Numeroase medalii au fost cucerite si la competitiile internationale oficiale, in acest calcul intrand Mondialele, Europenele si Balcaniadele. In primele sase luni ale acestui an, constantenii au cucerit 41 de astfel de medalii. Dintre acestea, noua au fost inregistrate la Mondiale, opt la Campionatele Europene si nu mai putin de 24 la Balcaniade. Gimnastica aerobica a cucerit doua titluri mondiale, doua medalii de argint si trei de bronz. La Mondiale, scrimerul Cosmin Cortyan a cucerit si el un onorant loc doi, in timp ce atleta Maria Rus a obtinut o medalie de bronz. In primele sase luni ale anului, la Europene au fost obtinute patru medalii de aur (trei la gimnastica artistica + una la caiac-canoe) si patru de argint. Dintre medaliile de la Campionatele Balcanice, 14 sunt de aur, cinci de argint si cinci de bronz.

Iulie, luna performantelor

Totalul medaliilor obtinute de sportivii constanteni a depasit zilele acestea "pragul" de 200 gratie altor succese inregistrate in tara si strainatate. In luna iulie, navomodelistii Gheza, Costiniuc si Romeo au cucerit cinci medalii la Campionatele Mondiale (una de aur, doua de argint si doua de bronz). La Balcaniada de atletism de la Bursa (Turcia), Adelina Gavrila, Maria Rus si Evelina Lisenco au obtinut trei locuri intai, un loc doi si un loc trei. La Balcaniada de caiac-canoe, echipajul de dublu Platon-Limbau s-a clasat, de asemenea, pe prima treapta a podiumului. O alta performanta internationala deosebita este cea de la tenis de masa, unde cadetele si junioarele Constantei s-au clasat pe podiumul Europenelor de la Budapesta, asigurandu-si astfel prezenta la Mondialele din Japonia. Un succes important este si cel al inotatorului Razvan Florea, participantul la Olimpiada care a cucerit sase medalii la Nationalele in bazin descoperit de la Bucuresti. O alta performanta a lunii este cea a gimnastelor constantene Catalina Ponor si Andreea Munteanu, componente ale lotului olimpic care au dominat Nationalele de maestre desfasurate in urma cu zece zile la Constanta. Luand in calcul toate aceste date statistice, se poate trage usor concluzia ca, anul acesta, sportivii legitimati la CS Farul intentioneaza sa stabileasca un nou record personal si chiar national.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii