Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:43 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vânzări de zeci de tone de produse la debutul Zilelor Recoltei de la Lumina

ro

27 Sep, 2011 01:00 1190 Marime text
Până la finele săptămânii, locuitorii comunei Lumina, dar şi cei din împrejurimi, inclusiv constănţenii, sunt aşteptaţi să treacă pragul târgului organizat de Primăria Lumina pe terenul Centrului de echitaţie din localitate, situat pe şoseaua Tulcei, în zona Gepeto - Carnob, acolo unde sâmbătă au fost deschise Zilele Recoltei.

De altfel, ediţia din acest an este o premieră întrucât autorităţile locale nu au mai organizat astfel de manifestări. „Am vrut să venim în întâmpinarea localnicilor comunei Lumina pentru ca aceştia să nu se mai deplaseze la târgurile de legume-fructe pentru a se aproviziona pentru iarnă. Venim cu preţuri de producător foarte mici pentru ca oamenii să fie mulţumiţi", spune primarul Dumitru Chiru. Spre exemplu, numai în week-end-ul trecut au fost vândute zece tone de cartofi, două de ceapă şi mai multe din celelalte produse.

Intrarea şi expunerea produselor la târg este liberă, participanţii expunându-şi produsele pe o suprafaţă de două hectare. Pe lângă standurile pentru vânzarea produselor agricole, a legumelor şi a fructelor, organizatorii vor amenaja şi standuri pentru animale şi păsări, care vor putea fi vizitate. În fiecare dintre cele opt seri din cadrul evenimentului, formaţiile locale au reprezentaţi pe scena amenajată special pentru acest eveniment. Primarul spune că astfel îşi promovează şi locuitorii talentaţi din comună, în condiţiile în care nu dispune de fonduri speciale pentru a avea invitaţi cu renume.

280 de doritori pentru 30 de loturi de casă

Pe lângă acest eveniment organizat în interesul localnicilor, primarul din Lumina a dat recent 30 de loturi de casă pentru care preţul de pornire pentru fiecare an de concesiune a pornit de la 500 de lei şi a ajuns la 3.000 de lei. „Am avut 30 de loturi de casă şi 280 de participanţi. Oamenii sunt foarte interesaţi pentru că suntem o comună care are toate utilităţile, gaze, canalizare, apă, tot", spune primarul.

Tot la capitolul realizări, primarul Chiru înscrie şi finalizarea cu un an înainte de termenul de predare a sistemului de canalizare a comunei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii