Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uniune Social-Liberală şi la Mangalia Mincă - „Pe Tusac am vrut chiar să mi-l fac prieten"

ro

10 Feb, 2011 01:58 1954 Marime text
cap_6.jpgConservatorii constănţeni s-au reunit marţi seară în cadrul Consiliului judeţean lărgit al organizaţiei PC Constanţa pentru a-şi constitui un nou birou executiv.

Noua structură executivă a PC Constanţa este condusă de către Ion Mincă - preşedintele organizaţiei judeţene, Dan Nicolae Rahău - prim-vicepreşedinte şi Ştefan Giuglea - vicepreşedinte. Totodată, conservatorii constănţeni şi-au desemnat şi reprezentanţii echipei care va purta negocierile pentru constituirea pe plan local a alianţei cu PNL. Din echipa de negociere fac parte preşedintele Ion Mincă, prim-vicepreşedintele Dan Nicolae Rahău şi vicepreşedintele Daniel Olah.

S-a constituit, de asemenea, şi o echipă de negociatori de rezervă, formată din Ştefan Giuglea, Vasile Olan - preşedinte al organizaţiei PC Mangalia şi George Fulina - preşedintele tinerilor conservatori constănţeni. Cei trei reprezentanţi desemnaţi să poarte negocierile cu PNL vor face parte şi din Consiliul de Coordonare la nivel local al alianţei. „Protocolul prevede că vom merge la locale pe liste separate, cu anumite excepţii. De preferat ar fi să mergem pe liste separate pentru a vedea care este puterea partidului", a declarat prim-vicepreşedintele Dan Nicolae Rahău. El a adăugat că în lunile mai, iunie, iulie se vor efectua două sondaje de opinie, unul al alianţei şi altul al PSD, cu scopul de a evalua candidaţii pentru localităţile judeţului şi pentru Consiliul Judeţean. „Aşa vom vedea poziţia fiecărui partid în alianţă", a spus Rahău. După ce se vor întâlni cu liberalii pentru parafarea şi la Constanţa a Alianţei PNL-PC, conservatorii vor avea şi o întâlnire cu reprezentanţii PSD, pentru constituirea şi pe plan local a Uniunii Social-Liberale. „Urmează să stabilim când va avea loc discuţia şi pe plan local", a spus Rahău, adăugând că relaţia pe plan local cu partenerul de alianţă - PNL, este foarte bună.

Mincă nu s-a întâlnit cu Mazăre încă, doar cu Făgădău

Întrebat cum se va pune în aplicare protocolul USL la Mangalia, având în vedere faptul că între el şi primarul Claudiu Tusac au existat mereu tensiuni, preşedintele organizaţiei judeţene PC Constanţa, Ion Mincă, a declarat că din punctul său de vedere nu vor fi probleme. „Eu sunt capabil să trec peste orice animozităţi", a subliniat preşedintele conservatorilor, adăugând că, în ceea ce-l priveşte, a vrut chiar să fie prieten cu Tusac: „Nu ascund că am vrut chiar să mi-l fac prieten". Totodată, Ion Mincă a precizat că de relaţia de colaborare dintre PSD şi PC la Mangalia se va ocupa mai mult Vasile Olan, preşedintele PC Mangalia. „Sper că vom avea o relaţie şi cu cei de la PSD. Nu am avut până acum. Fără noi, nu cred că vor avea satisfacţia ce şi-o doresc şi pe care o dorim cu toţii", a subliniat Ion Mincă, făcând referire la echipa de conducere a filialei judeţene PSD Constanţa, al cărui preşedinte este Radu Mazăre. Şeful conservatorilor constănţeni a precizat că a avut o primă întâlnire neoficială cu viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, dar că nu s-a întâlnit încă şi cu Radu Mazăre. „Ieri, am reuşit să găsesc Primăria Constanţa. Nici nu ştiam unde e. Am avut o discuţie de principiu cu domnul viceprimar Făgădău, pe care îl cunoşteam şi despre care aveam oricum o părere foarte bună. Ne vom întâlni şi azi, este posibil să ne întâlnim şi cu Radu Mazăre, dar nu pentru a discuta despre alianţă", a afirmat Ion Mincă.

Rahău: „Mă sună foşti colegi de la PSD să ni se alăture"

În ceea ce priveşte relaţia lui Dan Nicolae Rahău cu PSD, acesta a spus că problemele sale personale nu vor afecta relaţia stabilită prin protocolul certificat de USL. Reamintim că Dan Nicolae Rahău, ca de altfel şi Ştefan Giuglea, au făcut parte din echipa veche a PSD Constanţa, plecând din partid la venirea lui Radu Mazăre la conducerea organizaţiei judeţene. „Interesul meu şi supărările mele nu sunt importante acum, când avem de construit. Am fost chiar contactat de foşti colegi de la PSD care mi-au spus că vor să mi se alăture şi îi vom lua alături de noi să construim împreună", a afirmat Rahău, precizând că aceştia nu sunt membri activi ai PSD şi că, de altfel, protocolul USL nu permite migrarea de membri ai partidelor aliate de la o formaţiune la alta. PC Constanţa pleacă de la un număr de 3.000 de membri şi îşi propune ca ţintă atragerea unui număr de 28.000 de membri la nivel de judeţ, până anul viitor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nelu Glumetu 10 Feb, 2011 02:22 pc-ul nu are nici macar 500 pe judet , listele lor sunt facaturi jalnice si din membrii care-i au jumatate au adeziuni in Partidul verde