Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fel de Sfântuaşteaptă Locuinţele ieftine, predate când se termină birocraţia

ro

18 Nov, 2010 00:00 2084 Marime text
locuinte_ieftine_-_locuinte_ieftine_pentru_tineri.jpgChiar dacă autorităţile locale se lăudau că vor preda locuinţele ieftine din primul cartier Baba Novac încă de acum câteva luni, la acest moment, nici măcar lucrările de racordare la utilităţile publice nu sunt gata

Potrivit unor surse din cadrul Primăriei Constanţa, doar doi locatari s-au mutat, din lipsa unei alternative, chiar dacă nu au nici apă şi nici căldură.

Chiar dacă nu şi-a actualizat blogul de mai bine de doi ani, primarul Radu Mazăre este dojenit în mod constant de către cititori şi simpatizanţi pentru faptul că şi-a dat în nenumărate rânduri girul pentru locuinţele ieftine şi până acum nu a predat vreo locuinţă din noul cartier: "Domnule primar, ce se întâmplă cu cei de la Argos, nu se mai aude nimic de locuinţele din Baba Novac? Nu era primăria garantul lucrărilor?", se plânge un cititor în cel mai recent post de pe blog.
În fond, chiar dacă autorităţile locale susţineau la începutul toamnei că în luna octombrie vor preda toate cele 462 de locuinţe ieftine din cele şapte blocuri care sunt gata în acest an, acum, lucrurile sunt blocate de procedurile legate de racordarea la utilităţile publice. De altfel, termenele de predare date în presă atât de primarul Radu Mazăre cât şi de alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale nu au fost niciunele reale.locuinte_ieftine_-_locuinte_ieftine_pentru_tineri_03.jpg

Doar 100 de contracte încheiate din cele 462

În fond, locuinţele nici nu ar avea cum să poată fi predate noilor proprietari în condiţiile în care nu există nicio utilitate trasă la niciunul dintre cele şapte blocuri. "Situaţia este complicată din cauza birocraţiei şi nu prea sunt perspective. Cu căldura mai este un pic de lucrat la centrală. Până la sfârşitul lunii se termină lucrările. Despre contractul cu Enel, dosarul pentru avizul de racord trebuie aprobat de ANRE, iar aici procedura s-ar putea îngreuna pentru că nu se ştie cât va dura această etapă. În ceea ce priveşte gazele, a ajuns racordul în zonă, dar mai sunt de încheiat acte de patrimoniu", ne-a declarat un reprezentant al Primăriei. Acesta a mai adăugat că lifturile, ultimele achiziţionate în cadrul acestui proiect, urmează a fi montate abia în luna decembrie.
Chiar dacă susţine că sunt şanse ca locuinţele să fie predate proprietarilor până în Crăciun, toate aspectele puse pe tapet par să evidenţieze tocmai faptul că vor mai trece luni bune până când se vor definitiva actele şi se vor face toate racordurile necesare pentru ca locatarii să beneficieze de cele mai bune condiţii. Având în vedere că din cele 462 de locuinţe care urmează să fie predate doar 100 de proprietari au semnat contractele, este greu de sperat că toate casele ieftine se vor preda în intervalul estimat de autorităţile locale, astfel încât şi investiţia constructorilor să fie recuperată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Viitor locatar 24 Nov, 2010 10:29 Birocratia omoara Romania! Dar , acest motiv nu a fost stipulat in antecontractul incheiat cu firma de constructii. Termenul de predare trebuia sa fie prin august!Acest termen s-a depasit cu mult , si acum sa vedem daca cei de la firma vor fi dispusi isi asume conditiile antecontractului. Conform clauzelor, ei nu si-au respectat termenii de predare , deci va trebui sa plateasca penalitati!
  • manu 18 Nov, 2010 11:24 SA dea D-zeu sa le predea la sf asteapta,si numai atunci cand prieteni dumnealui de la VECTRA CONSTRUCT carora le-a inlesnit acesul in zona dandule autorizati de constructie in locuri unde nu exista nici o utilitate, invitandui astfel sa pacaleasca si pagubeasca atata lume, dunealui alaturi de cei doi HOTI de la VECTRA se face vinovat de una dintre cele mai mari tepe imobiliare date in CONSTANTA.TOTI CEI PAGUBITI ASTEPTAM CU ANCREDERE URMATOARELE ALEGERI PTR AL VOTA PE PRIMARUL NOSTRU DRAC ROSU. ALELUIA.