Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:46 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Udrea a semnat pentru începerea variantei de ocolire a Mangaliei

ro

26 Nov, 2010 02:24 1528 Marime text
cap_7.jpgÎn Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 786/24.IX.2010, a fost publicată hotărârea care face referire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Varianta de ocolire Mangalia".

Potrivit datelor publicate în textul hotărârii, finanţarea obiectivului de investiţii se va face din fonduri nerambursabile alocate de Comisia Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în proporţie de 69,25%, iar restul de 30,75% de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Hotărârea de Guvern nr. 1.145 a fost semnată pe 17 noiembrie de Anca Boagiu - ministrul Transporturilor, de Elena Udrea - ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, dar şi de Gheorghe Ialomiţeanu - ministrul Finanţelor Publice.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici, valoarea totală a investiţiei se ridică la 123.257.000 de lei, din care în primul an se vor cheltui 80.117.000 de lei, iar în al doilea 43.140.000 de lei, lucrarea urmând a fi finalizată în 18 luni. Varianta de ocolire a municipiului va avea 7,991 km, va fi alcătuită din două noduri rutiere, trei intersecţii şi un pasaj rutier.

Investiţia se impune a fi realizată întrucât DN39 (E87), pe care camioanele de mare tonaj circulă traversând municipiul, au produs degradări ale tramei, dar şi ale clădirilor aflate în apropiere.

Hotărârea este semnată şi de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, pentru că ministerul deţine preşedinţia Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe. Consiliul Interministerial analizează şi avizează documentaţiile tehnico-economice aferente proiectelor de investiţii publice care sunt în competenţa de aprobare a Guvernului. În componenţa Consiliului se mai regăsesc şi reprezentanţi ai: Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerului Administraţiei şi Internelor, MECMA, MADR, MMP, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Sănătăţii şi ai Secretariatului General al Guvernului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii