Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trecerea lacurilor la CJC, a treia oara la vot

ro

17 Oct, 2009 02:15 1292 Marime text

cjc_sedinta_04.jpgConsiliul Judeţean Constanţa se întruneşte în şedinţă ordinară pe 21 octombrie, când va fi supus votului consilierilor, pentru a treia oară consecutiv, proiectul de hotărâre privind „paternitatea" lacurilor şi bălţilor judeţului.

Aşadar, la punctul 10 pe ordinea de zi a întrunirii se află proiectul de hotărâre privind solicitarea trecerii imobilelor reprezentând lacuri şi bălţi, din domeniul public al statului şi din administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române" în domeniul public al judeţului Constanţa şi în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa.

Proiectul nu a trecut în cele două şedinţe anterioare deoarece nu a întrunit numărul necesar de voturi. Pentru a fi aprobat, acest proiect are nevoie de două treimi din voturile aleşilor judeţeni, care sunt 37 la număr, deci de 25 de voturi.

Democrat-liberalii constănţeni, care s-au opus constant acestui proiect de hotărâre, susţin că a treia oară va fi cu noroc. Ei spun că, de această dată, proiectul de hotărâre iniţiat de către preşedintele CJC, pesedistul Nicuşor Daniel Constantinescu, va întruni numărul de voturi necesare. Consilierul judeţean PD-L Mihai Petre ne-a declarat, ieri, că proiectul nu a trecut până acum din cauza/datorită faptului că au lipsit de la vot aleşi ale căror voturi garantau aprobarea lui. „Data trecută nu a trecut pentru că au lipsit de la şedinţă doi consilieri ai PSD şi trei ai PNL. Dacă erau în sală, trecea", a spus el. Democrat-liberalul a afirmat că nu înţelege poziţia PNL faţă de acest proiect de hotărâre. „Dacă vor fi consecvenţi votului dat în prima şedinţă în care s-a supus la vot acest proiect, atunci el nu va trece, pentru că atunci au votat împotrivă. Dacă, însă, vor vota ca în cea de-a doua şedinţă, când s-au exprimat „pentru", atunci proiectul va trece", a apreciat Mihai Petre. Democrat-liberalul a precizat, însă, că iniţiativa are mari şanse să se concretizeze, având în vedere, susţine el, alianţa formată între PSD şi PNL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii