Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:10 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sefii liberali, pe picior de duca

ro

16 Dec, 2008 02:11 1532 Marime text

colaj_cap_2.jpgJean Paul Tucan şi Gheorghe Trandafir, de la DRDP, respectiv OJPC, se cred mari specialişti şi consideră că orice partid ar veni la putere are nevoie de ei şi îi va păstra pe funcţii

Majoritatea instituţiilor deconcentrate din municipiu au fost conduse, până acum, de directori numiţi nu doar prin concurs, ci şi pe criterii politice. O dată cu crearea alianţei PSD+PC - PD-L, şefii liberali încep să-şi ia gândul de la funcţiile înalte pentru care au fost propuşi cu patru ani în urmă.

Nici nu a apucat să se instaleze bine noul cabinet guvernamental, că au apărut primele schimbări. Carmen Răducu a vrut să ajungă senator din partea PNL pentru a asigura creşterea nivelului de trai al cetăţenilor. Dar nu a fost să fie. „De pe 2 decembrie m-am întors la conducerea Casei Judeţene de Pensii Constanţa, iar de 18 decembrie voi fi transferată la Inspectoratul Teritorial de Muncă, pe funcţia de inspector consilier superior treapta I", a punctat aceasta. Democrat-liberala Emilia Murineanu, transferată în vara lui 2007 în celălalt capăt al ţării, la Satu Mare, se întoarce, în această lună, la vechiul post de director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Situaţia lui Dragoş Poteleanu, care i-a ţinut până acum locul, devine incertă. „Ce-o să fie o să fie. Deocamdată, eu sunt directorul adjunct al instituţiei, care i-a ţinut locul directorului general". În cazul în care nu va mai putea ocupa postul de director adjunct, Dragoş Poteleanu va rămâne în cadrul AJOFM, cel mai probabil la Corp Control.

„Familia mea are afaceri puternice"

Apele de abia acum încep să devină tulburi. Jean Paul Tucan, şeful Direcţiei de Drumuri şi Poduri Constanţa, spune că nu a primit semnale că, o dată cu căderea guvernului PNL, va fi înlăturat din funcţia de conducere. Oricum, chiar dacă ar fi aşa, o schimbare nu l-ar afecta. „Nu mă agăţ de niciun post, familia mea are afaceri puternice. Credeţi că ar trebui să fiu stresat?! Asta e viaţa! Dar... viitorul ministru ar trebui să se gândească la faptul că trebuie să lucreze cu profesionişti". Griji nu-şi face nici Gheorghe Trandafir, inspectorul adjunct al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, şi mizează pe faptul că, deşi partidul din care face parte este în opoziţie, Guvernul ar nevoie de specialişti. „Nu am primit semnale nici eu, nici şeful meu, Eugen Voineagu. Partidele au nevoie de specialişti. Chiar şi atunci când era PSD-ul la guvernare nu am fost dat la o parte", a menţionat acesta.

„Nu mă cramponez pentru un scaun"

Marius Enescu, director executiv la Autorităţii de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, a fost învins, la alegerile parlamentare, de Alexandru Mazăre, în colegiul în care a candidat din partea PNL. „Teoretic, postul pe care îl am este de funcţionar public, ceea ce presupune respectarea Legii 188. Dar nu m-ar mira să se folosească diverse tertipuri la care excelează Partidul Social Democrat pentru a se încerca schimbarea din funcţie a oamenilor care aparţin altor partide. Nu am primit semnale, nu am fost atenţionat. Probabil că vom avea, şi eu şi colegii mei de la deconcentrate, când se va naşte chinuita alianţă. Oricum, nu mă cramponez pentru un scaun", a punctat Enescu. În cazul în care va fi înlăturat de la conducerea ASPJ, dr. Enescu se va întoarce la Clinica de Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean. „Am ce să fac, pentru că nu vin dintr-o sferă nebuloasă. Dacă o să-l părăsesc, o să-l fac cu regretul că nu voi vedea nişte proiecte frumoase, realizate sub jurisdicţia mea, dar mă voi bucura şi dacă vor fi duse la bun sfârşit de alţii", a concluzionat liberalul.

„Am destulă experienţă pentru a mă retrage"


Pe Grigore Mertoiu, şeful direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, nu-l interesează cine ar putea să-i ia locul. „Aştept să văd ce se întâmplă. Nu ştiu cum voi reacţiona. Atât timp cât PNL este în opoziţie, nu ne va fi uşor să rămânem în funcţie. Se va decide, probabil, în ianuarie. Eu îmi doresc să-mi petrec liniştit sărbătorile în familie, să organizez o petrecere de anul nou, să mă retrag şi să-mi iau concediu", spune Mertoiu. Liberalul este decis, fie ce-o fi, să rămână în instituţie. În cazul în care ar fi înlăturat de la conducerea Direcţiei, nu va pleca cu regrete. „După două mandate, am destulă experienţă pentru a mă retrage".

Unul la morgă, altul la Barou

Liviu Mocanu este preşedinte director executiv la Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa, din 2005. „Am fost angajat prin concurs. Dacă se va dori să se schimbe organigrama, îl voi susţine din nou. Sunt relaxat. Nu sunt mort după funcţie", a explicat acesta. În cazul în care se vor trage sfori şi va trebui să-şi facă bagajele, Liviu Mocanu se va întoarce la vechea-i muncă, de la morga spitalului din Mangalia. Şi Eugen Bola, director executiv al Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa, a obţinut postul prin concurs. Dar, în cazul în care se va vrea înlăturarea lui, nu va rămâne în instituţie, ci se va întoarce la Baroul Constanţa, de unde a plecat în urmă cu trei ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii