Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandalul carnetelor de revoluţionar - etapa a II-a (galerie foto + document)

ro

23 Feb, 2011 00:59 3335 Marime text
cap_2.jpgDupă ce ieri cotidianul nostru a publicat în ediţia online articolul „Bărbatul meu vinde certificate de revoluţionar", preluat din cotidianul Libertatea, Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din decembrie 1989 a transmis o serie de precizări în ceea ce priveşte informaţiile cuprinse în text.

De altfel, ieri, am încercat să luăm legătura cu constănţeanul acuzat că vinde certificate de revoluţionar, Constantin Voicu, liderul Asociaţiei de Revoluţionari Phoenix. Numai că, la adresa sa din Constanţa, la orele prânzului, nu era nimeni. Nici la sediul asociaţiei, care funcţionează într-un garaj la parterul blocului unde locuieşte acesta, nu era nimeni. Ulterior, contactat telefonic la numărul afişat pe geamul de la Asociaţie, Constantin Voicu, acuzat de soţia Camelia că face tranzacţii cu certificate de revoluţionar, ne-a spus că nu este nimic adevărat din ceea ce se pomeneşte în materialul celor de la „Libertatea".

SSPR dezminte

asociatie_voicu_asociatie_revolutionari_Phoenix.jpgÎn completare la ceea ce s-a scris, printr-un comunicat semnat de secretarul de stat din cadrul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, George Costin, comisia forului s-a sesizat din oficiu, hotărând verificarea datelor din material şi a adus dezminţiri în privinţa mai multor aspecte din cuprins.

Astfel, secretariatul a sesizat autorităţile competente din judeţele Prahova şi Constanţa pentru cercetarea şi identificarea celor care se regăsesc în acest material şi dacă aceştia deţin tipul de certificat prezentat în ediţia online a ziarului. Autoritatea statului precizează că tipul de certificat prezentat în articol nu este conform prevederilor legii 341/2004, iar SSPR nu deţine astfel de certificate. Tipărirea şi completarea cu datele titularilor se face de către Compania „Imprimeria Naţională". Comisia SSPR va analiza în perioada următoare toate dosarele persoanelor care au depus cereri pentru preschimbarea certificatelor prin intermediul Asociaţiei Phoenix Constanţa.

Comisia va verifica şi actele de constituire şi funcţionare a asociaţiei, pentru a vedea dacă are competenţe de a elibera sau preschimba certificate. Aşa cum prezintă SSPR, cuantumul îndemnizaţiei prezentate în articolul din „Libertatea", de 2.400 de lei, este nereal. În ceea ce o priveşte pe Camelia Voicu, cea care se recomandă în text ca fiind soţia preşedintelui Asociaţiei Phoenix, numele său nu apare pe niciun certificat de acest gen. Singura persoană identificată cu numele Voicu şi care deţine un astfel de certificat este Iliuţă Cezar Voicu.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DAN PERJU 23 Feb, 2011 19:03 Stimati cititori. Asistam la un scenariu politisto-securist de cea mai proasta factura.Numitul Voicu Constantin din Constanta, bolnav psihic, a contestat in anul 2004 1200 de revolutionari din judetul Constanta, la SSPR si CPRD. Parchetul l-a introdus intr-un program de protectie a martorului, stabilindu-i domiciliul in jud Prahova la o individa politista cu care ulterior a facut un copil. Din vi9zionarea filmului veti constata ca numita VOICU Camelia din loc. Tintea citeste un text pregatit,adlitera. Haideti sa fim seriosi; individa are nevoie de bani si o suge si musca de la oricine ii ofera un cirnat sau banane ca de, are copil de crescut. INDIVIDA NU DETINE CERTIFICAT IAR IN PRAHOVA NU EXISTA PERSOANE CARE SA FI ACHIZITIONAT CERTIFICAT DE LA FAMILIA VOICU CAMELIA SI CONSTANTIN....BASCA...PROVINE DIN FAMILIA MALAESCU...POLITIST..SA FITI IUBITI DACA SERVITI GOGOSI EXPIRATI.MULTUMESC.
  • vecinul 23 Feb, 2011 08:58 verificati pe toti sa vedeti citi au acte false -nu au originalele -au tras xeroxuri si cu notari infractori le au legalizat dna sa verifice