Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărăcilă, supărat foc pe şeful Dragomir „Dacă îmi garantează funcţia, trebuia să lupte cu mine ca să fiu viceprimar "

ro

28 Sep, 2011 02:03 1845 Marime text
saracila_Tuzla_Marian_Sarac.jpgScandalul de la Tuzla provocat în urma schimbărilor care l-au avut ca protagonist pe fostul (actualul) viceprimar Marian Sărăcilă pare a fi pe cale să se termine. După ce prefectul a deschis proces în instanţă, la începutul lunii aprilie, prin care ataca hotărârea de Consiliu Local referitoare la instalarea în funcţia de viceprimar a liberalului Marian Sărăcilă, tot el a renunţat la proces, la mijlocul acestei luni, pe 15 septembrie, după cinci amânări ale judecării cauzei. Sunt zvonuri că renunţarea la proces a prefectului ar fi direct legată de intrarea în UNPR a liberalului Sărăcilă, informaţii care au fost infirmate de cele două părţi. „Am renunţat la proces pentru că mi-am dat seama că actualul viceprimar a comis mai multe ilegalităţi şi nu era bine pentru comunitate ca acesta să deţină o funcţie de decizie", spune prefectul. Cât despre calitatea de posibil membru pe care Sărăcilă ar avea-o, prefectul spune că nu este interesat de acest aspect şi că renunţarea la judecată nu are legătură cu o posibilă intrare în partid a lui Sărăcilă. Precizăm că în dosarul nr. 5714/118/2011 reclamantul este prefectul judeţului Constanţa, comuna Tuzla, Consiliul Local Tuzla şi Marian Sărăcilă - pârâţi, iar Reşit Taner - intervenient. Pe 23 septembrie, cel din urmă a formulat recurs la decizia instanţei, care a luat act de renunţarea reclamantului la judecarea acţiunii în data de 15 septembrie.

La rândul său, Sărăcilă infirmă faptul că ar fi membru al UNPR, susţinând că este membru vechi în PNL şi nu intenţionează să renunţe la această calitate. Cât despre funcţia de viceprimar pe care şi-a recâştigat-o, momentan, Sărăcilă spune că astfel rămâne în vigoare hotărârea de Consiliu Local luată în 16 februarie anul acesta, prin care a fost votat pentru a ocupa funcţia de viceprimar: „Nu am nicio legătură cu prefectul şi nici cu UNPR şi nici cele două lucruri nu sunt legate una de alta".

De cealaltă parte a baricadei, liderul organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, spune că cele două lucruri ar fi în directă legătură, ba chiar că prefectul ar fi pus presiune pe Sărăcilă, renunţarea la proces ar fi fost egală cu înscrierea acestuia în UNPR. „Sărăcilă nu a plecat la UNPR, are alte dorinţe. Pe unele, noi, conducerea judeţeană, le înţelegem, pe altele, nu", spune Dragomir.

Dragomir: „Trebuie însă să mergem pe cel mai bun candidat"

Aceste zvonuri legate de trecerea lui Sărăcilă la UNPR ar fi direct legate de dorinţa sa de a candida la alegerile locale, însă, fiind în vigoare Uniunea Social Liberală, cele mai multe şanse de susţinere pentru un nou mandat de primar le are actualul primar în funcţie, Constantin Micu. Astfel, USL-ul l-ar susţine pe Micu pentru primărie, dorinţa lui Sărăcilă fiind lăsată pe planul doi. „Nu ne-am hotărât cum mergem la primăriile din judeţ. Dacă vrea la primărie înseamnă că este foarte bun, trebuie însă să mergem pe cei mai buni. Indiferent că va fi candidat sau nu, are postul de viceprimar, şi acum, şi după alegeri", spune Dragomir.

În legătură cu acest aspect, Sărăcilă s-a enervat că totuşi i se promite că va avea postul de viceprimar după alegerile din 2012, însă nu a primit niciun sprijin din partea partidului de când sunt probleme cu funcţia de viceprimar contestată de prefect. „Dacă îmi garantează funcţia, trebuia să lupte împreună cu mine ca să fiu viceprimar. Oricum, până la alegerile din 2012 mai este mult, USL-ul la Tuzla nu funcţionează. Nu se ştie ce va fi până la alegeri. Important e că sunt din nou în funcţie", spune Sărăcilă.

Cât despre revenirea în funcţie a lui Sărăcilă şi colaborarea cu acesta în cadrul Consiliului Local, primarul Constantin Micu spune, cu convingere, că aceasta nu va exista cu certitudine.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii