Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:07 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a publicat Ordinul privind închirierea plajelor Mării Negre în sezonul estival 2011 (document)

ro

12 Feb, 2011 00:00 2212 Marime text
3_plaje_-_DADL_licitatie_plaje.jpgÎn Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 109/11.II.2011, a fost publicat Ordinul referitor la aprobarea instrucţiunilor privind organizarea şi desfăşurarea licitaţiei publice pentru atribuirea contractelor de închiriere, a contractului - cadru de închiriere a plajei Mării Negre şi a listei sectoarelor de plajă libere propuse spre închiriere pentru sezonul estival 2011. Odată cu intrarea în vigoare a acestui ordin, oricare alte prevederi contrare se abrogă. Ordinul nr. 869 este semnat de ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely.

Aşa cum se arată în Anexa Ordinului, închirierea plajelor se va face la fel ca şi până acum, prin licitaţie publică, pe baza unui contract de închiriere încheiat cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, pe durata unui sezon estival sau a mai multor sezoane. La licitaţie vor participa operatori economici care administrează structuri de primire turistice sau sunt proprietari de ansambluri rezidenţiale care desfăşoară activităţi de turism şi nu numai. De asemenea, în ordin se mai precizează că mai multe persoane juridice se pot asocia cu scopul de a depune o ofertă comună, fără a fi obligate să-şi legalizeze formal asocierea. Criteriile legate de caietul de sarcini, preţul, valoarea garanţiei de participare, anunţul, termenul de predare a ofertelor şi perioada de desfăşurare a licitaţiilor se vor găsi la sediul autorităţii contractante, ABADL.3_plaje_-_plaja.jpg Împărţirea plajelor care vor fi scoase la licitaţie cade în responsabilitatea ABADL. Contractul de închiriere se semnează în termen de zece zile de la momentul desemnării ofertantului câştigător. În cuprinsul contractului de închiriere se specifică foarte clar că cel care a închiriat plaja nu trebuie să o subînchirieze la rândul său, să nu execute construcţii şi dotări ilegale pe suprafaţa plajei şi să asigure spaţiu pentru serviciul şi pentru posturile de salvamar. ABADL trebuie să se ocupe de curăţenia plajelor, de asigurarea de echipamente pentru strângerea gunoiului de pe suprafaţa plajei, de asigurarea transportului acestuia la gropile de gunoi, dar şi de strângerea algelor. Printre obligaţiile ABADL se numără şi cea referitoare la faptul că nu trebuie să se schimbe destinaţia construcţiilor hidrotehnice şi a bornelor amplasate pe suprafaţa de plajă închiriată.
Ataşat, în ediţia online, puteţi vizualiza lista sectoarelor de plajă libere propuse spre închiriere pentru sezonul estival 2011.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii