Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte importante pe agenda alesilor navodareni

ro

24 Jul, 2009 01:58 1114 Marime text
navodari_sedinta_consiliu_local_07.jpgMembrii Consiliului Local Orăşenesc Năvodari se întrunesc astăzi în şedinţă ordinară

Pe ordinea de zi  a întrunirii sunt incluse 25 de proiecte de hotărâre. Potrivit primarului oraşului Năvodari, Nicolae Matei, în atenţia aleşilor locali au fost aduse mai multe proiecte importante.

Astfel, unul dintre ele se referă la adoptarea Acordului de Principiu încheiat între SC Sind România şi oraşul Năvodari, prin care autorităţile locale vor avea un cuvânt de spus în deciziile ulterioare privind dezvoltarea şi modernizarea taberei de copii din localitate. 

În baza unui alt proiect şi cu acordul consilierilor, edilul urmează a fi mandatat să îndeplinească toate formalităţile şi documentaţiile în vederea înfiinţării unei unităţi spitaliceşti în Năvodari, în zona Trup Mamaia Nord - Tabăra de copii. „Împreună cu Direcţia de Sănătate Publică şi Ministerul Sănătăţii vom stabili circuitul sanitar şi administrativ al viitorului spital şi modernizarea imobilului în care va funcţiona", a explicat primarul năvodărean.

Tot în şedinţa de astăzi, aleşii vor aproba bugetul estimativ pentru organizarea „Zilelor oraşului Năvodari". Primarul Nicolae Matei a menţionat că, la rectificarea de buget, se vor aloca bani „pentru asfaltarea străzilor din zona Depozitului 10 şi a zonei de litoral, precum şi alte trei miliarde lei vechi pentru modernizarea stadionului din localitate".

Bani pentru buget

Întrucât administraţia locală năvodăreană intenţionează să acceseze fondul guvernamental destinat Programului „Casa Verde", primarul Matei a iniţiat un proiect de hotărâre prin care să asigure fondurile necesare pentru co-finanţarea de 20% ce trebuie suportată din bugetul local.

„Sunt convins că proiectele importante pentru comunitate vor fi votate de consilieri. Probabil, nu vor trece PUZ-urile pentru că aleşii nu-au avut timp suficient să le analizeze", a declarat primarul Nicolae Matei. El a subliniat că proiecte sunt multe, dar asigurarea finanţării este dificilă în această perioadă de criză. În acest context, ieri a avut loc o licitaţie deschisă pentru vânzarea unui teren. Este vorba despre o suprafaţă de 11.500 mp, situată în zona Depozit 10, ce aparţinea Primăriei Năvodari. Pentru adjudecarea terenului respectiv s-au prezentat două firme - SC Primo Prod SRL Bucureşti şi SC BER-RUG din Nicolae Bălcescu. Societatea bucureşteană a câştigat licitaţia, reuşind să adjudece terenul cu 72 de euro, inclusiv TVA, însă, deocamdată, nu s-a decis ce se va construi acolo.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • NICU 24 Jul, 2009 00:17 E bine !