Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul din Dumbrăveni, la judecată cu Curtea de Conturi

ro

23 Feb, 2011 01:27 2162 Marime text
Dumbraveni_primar_Gheorghe_Cenusa.jpgPrimarul comunei Dumbrăveni, Gheorghe Cenuşă, a dat în judecată Curtea de Conturi pentru sporurile subordonaţilor.

Potrivit edilului, în acţiunea înregistrată pe 21 februarie la Tribunalul Constanţa este vorba despre solicitarea de anulare a deciziei prin care Curtea de Conturi a României, prin Camera de Conturi Constanţa, a decis că sporurile acordate angajaţilor din administraţia publică locală a comunei ar fi ilegale. Un prim termen de judecată în dosarul nr. 3169/118/2011, având ca obiect „anulare act administrativ" este programat să aibă loc pe 24 martie. Reclamanţi sunt Primăria comunei Dumbrăveni, comuna Dumbrăveni, primarul comunei Dumbrăveni, iar pârâţi Curtea de Conturi a României şi Camera de Conturi Constanţa.

„Contestăm în instanţă sporurile anulate, pentru că acestea le-au fost acordate angajaţilor în baza contractului colectiv de muncă. Este vorba despre sporurile de sănătate şi securitate în muncă, pe care mi se pare absurd ca cineva să le anuleze", ne-a declarat primarul comunei Dumbrăveni. Edilul a precizat că, la rândul lor, angajaţii primăriei îl vor da în judecată pentru a ataca decizia de reţinere din salariu a sumelor considerate necuvenite de către reprezentanţii Curţii de Conturi. „Oamenii vor da în judecată primarul pentru decizia de reţinere a acestor sume din salarii", a afirmat Gheorghe Cenuşă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii