Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul din Deleni sustine ca a achitat o prima transa catre profesori

ro

12 Jun, 2010 03:18 2214 Marime text
cap_11.jpg„Dacă situaţia e ca acum, s-ar putea să nu le mai decontez nimic de la toamnă", a afirmat Marian Dan

Datoriile Primăriei Deleni către cadrele didactice navetiste care predau în comună sunt pe cale să fie achitate. Cel puţin aşa susţine primarul Marian Dan, care ne-a declarat ieri, că a plătit o primă tranşă din restanţele pe care le avea faţă de profesori.

Primarul comunei Deleni a precizat că din cele 250 milioane lei vechi pe care le avea de plătit profesorilor navetişti, a achitat ieri, 86 de milioane, restul urmând să fie achitat nu mai departe de săptămâna viitoare. Cele 250 milioane lei vechi pe care autoritatea locală le are de decontat cadrelor didactice au fost cumulate pe mai multe luni la rând, astfel încât profesorii care nu sunt din localitate au fost nevoiţi să plătească transportul din banii lor. Un cadru didactic care predă la Deleni ne scria pe adresa redacţiei: „Primarul comunei Deleni, Dan Marian, pe lângă faptul că a promis încă de la începutul anului că va deconta transportul cadrelor, are restanţe de aproximativ 25.000 RON, sumă care reprezintă cheltuielile de transport din perioadele iulie-august 2009, plus noiembrie 2009 - mai 2010. Din 22 de cadre didactice navetiste, puţine sunt cele care mai pot suporta cheltuielile de transport. Eu personal, în calitate de profesor, plătesc în jur de 400 RON şi câştig 1.000. Cu cei 600 RON rămaşi îmi plătesc datoriile lunare". Profesorul mai preciza că deşi este pasionat de această profesie, a recurs la sacrificii mari pentru a munci în învăţământ. „Fac cursuri de perfecţionare semestrial pentru că aşa se cere în învăţământ.Cumpăr material didactic pentru a atrage copiii către materia pe care o predau.Cum credeţi că mă descurc? Din împrumuturi bancare şi împrumuturi de la apropiaţi. Am ales această meserie pentru că mi se părea un lucru minunat să lucrezi cu copiii şi ca aceştia să te salute pe stradă...", mai spunea profesorul, care adăuga că a ajuns în situaţia în care nu mai are bani nici de hrană, nici de îmbrăcăminte.

Edilul dă vina pe proiectele europene

Primarul din Deleni spune însă că primăria pe care o conduce stă foarte prost cu banii şi din cauza faptului că are în derulare două proiecte cu finanţare europeană, pe care susţine că trebuie să le co-finanţeze din bugetul propriu. Edilul a mai precizat că ar putea să nu mai plătească deloc transportul profesorilor începând de la toamnă, dacă nu va avea bani la buget. „Astăzi (n.r. ieri) le-am decontat 86 de milioane, pe lunile noiembrie şi decembrie 2009. Le decontez când am. S-ar putea din toamnă să nu mai decontez deloc. Mai am cinci luni de plătit. Restul de bani îl achităm săptămâna viitoare", a afirmat edilul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bugetul ironic 12 Jun, 2010 07:55 nu sustine, realmente cofinanteaza proiectele europene....ptr ca la o lectura extrem de simplista orcine ar descoperi ca finantarile europene sunt rareori disponibile 100% nerambursabile....proiectul fiind cofinantat atat de de la bugetul local cat si de la bugetul de stat!