Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primari amendati pentru turul unu

ro

03 Dec, 2009 00:07 1405 Marime text
cap3.jpgPe 6 decembrie, constănţenii sunt aşteptaţi în secţiile de votare pentru a decide cui vor acorda mandatul de şef al statului: Traian Băsescu sau Mircea Geoană.

În ceea ce priveşte derularea campaniei electorale, membrii Biroului Electoral Judeţean al Circumscripţiei nr. 14 Constanţa nu au prea avut de lucru, majoritatea aspectelor semnalate de reprezentanţii partidelor politice înscrise în competiţie nefiind de competenţa lor. Însă, după primul tur al alegerilor prezidenţiale, sancţiunile nu s-au lăsat aşteptate. Preşedintele BEJ Constanţa, judecător Mihaela Mocanu, a declarat că, între cele două scrutine, s-a recurs la înlocuirea mai multor preşedinţi ai birourilor electorale din diverse secţii de votare. Potrivit lui Mocanu, nouă preşedinţi au fost înlocuiţi pentru că au fost amendaţi contravenţional cu câte zece milioane lei în urma prestaţiei lor şi a deficienţelor în activitatea derulată pe parcursul alegerilor din 22 noiembrie. Aşadar, dezinteresul şi ignorarea prevederilor legale au determinat persoanele respective să suporte din buzunarul propriu amenzi cu mult mai mari decât sumele acordate prin lege pentru serviciile prestate pentru pregătirea şi derularea primului scrutin electoral.

De asemenea, preşedintele BEJ Constanţa a adăugat că primarul oraşului Medgidia, Marian Iordache, s-a ales cu avertisment, iar edilul din comuna Castelu, Nicolae Anghel, cu o amendă contravenţională.

{mos_ri:Mihaela Mocanu,BEJ} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii