Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Palaz a analizat problemele transportatorilor

ro

27 May, 2010 03:54 1579 Marime text
palaz_-_claudiu_palaz_02.jpgClaudiu-Iorga Palaz, prefectul judeţului Constanţa, s-a întâlnit în cursul zilei de ieri cu reprezentanţii autorităţilor care au în sfera lor de responsabilitate transportul rutier.

Acesta s-a întâlnit cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri, Autoritatea Rutieră Constanţa şi Registrul Auto Român - Constanţa, la solicitarea Asociaţiei Transportatorilor Utilitari „Tomis".

Problemele cu care se confruntă asociaţia se referă, în principal, la obligarea autospecialelor care transportă beton şi utilaje pentru turnatul betonului de a avea o încărcătură cu mult mai mică decât capacitatea maşinii, ceea ce determină pierderi de cca 35-40% şi, implicit, o creştere a preţului betonului cu 10-15%.

De asemenea, reprezentanţii Asociaţiei Transportatorilor Utilitari „Tomis" au ridicat problema taxelor foarte mari atât pe drumurile naţionale şi judeţene - unde taxa se aplică pe osie, şi nu pe greutate, dar şi în interiorul localităţilor, în condiţiile în care nu există bretele de circulaţie pe care să se devieze transportul.

În urma discuţiilor, s-a decis realizarea unei propuneri legislative ce va fi înaintată Ministerului Transporturilor prin care se doreşte reglementarea modalităţii de taxare a autospecialelor, în conformitate cu specificul acestora.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii