Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:57 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Brailoiu il lauda pe Nicusor

ro

27 Jul, 2009 01:15 1557 Marime text
cap_3.jpgReprezentantul Guvernului în teritoriu atrage atenţia că actualele oportunităţi financiare de la UE nu ţin la nesfârşit

La invitaţia Guvernului, prefecţii, preşedinţii consiliilor judeţene şi primarii municipiilor reşedinţă de judeţ vor participa la şedinţele de lucru ale Executivului pentru a prezenta problemele punctuale, pragmatice ale zonelor pe care le reprezintă.

Până în prezent, o parte dintre reprezentanţii administraţiilor publice judeţene şi a prefecţilor au participat la întrunirile Guvernului. „Încă nu am fost convocat să particip la şedinţa Executivului privind prezentarea unui raport referitor la modalitatea în care am atras şi cheltuit fonduri de la Uniunea Europeană", ne-a declarat prefectul judeţului Constanţa, Tit Liviu Brăiloiu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu este liniştit deoarece, potrivit afirmaţiilor sale, Constanţa este un judeţ fruntaş în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene. Declaraţiile înaltului funcţionar public vin în contradicţie cu afirmaţiile preşedintelui Asociaţiei Comunelor din România şi primar al comunei Cumpăna, Mariana Gâju, făcute în data de 10 iulie. Potrivit acesteia, edilii se zbat pentru a redepune proiectele pe Măsura 322 cu referire la infrastructura satului românesc, întrucât judeţul Constanţa are câte un proiect aprobat pe 2008 şi 2009. „Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu scapă nicio ocazie să le spună primarilor să se implice şi să atragă bani europeni şi nu numai, pe toate căile. Primarii mai trebuie atenţionaţi... Se lucrează intens", susţine prefectul Tit Liviu Brăiloiu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a recunoscut că iniţiativa premierului de a chema la Bucureşti liderii administraţiilor judeţene este „binevenită şi inspirată". „Să nu omitem faptul că avem oportunităţi financiare de care trebuie să profităm întrucât oferta nu va fi valabilă la nesfârşit", a concluzionat prefectul judeţului Constanţa, Tit Liviu Brăiloiu.

prefect_liviu_brailoiu_nicu.jpgMotivul convocării în Capitală

Discuţiile cu reprezentanţii judeţelor se poartă, în special, pe trei componente: absorbţia fondurilor europene şi stadiul actual al proiectelor cu privire la acest domeniu; investiţiile publice în infrastructură şi în alte domenii atât din resurse bugetare centrale, cât şi din resurse judeţene sau locale şi situaţia fondurilor de pre-aderare - PHARE, SAPARD, ISPA - unde sunt întârzieri şi unde există riscul de a exista probleme financiare. Un alt aspect pe care membrii Cabinetului Boc vor să-l lămurească se referă la măsura 322 pe agricultură, unde pe 31 iulie avem ultimul termen pentru o sumă de aproape 700 de milioane de euro şi pentru care se doreşte urgentarea depunerii documentaţiilor necesare. Iată de ce premierul a transmis reprezentanţilor Guvernului în teritoriu solicitarea de a urgenta emiterea avizelor ce trebuie date de diverse instituţii abilitate, astfel încât termenul de depunere a dosarelor să nu fie depăşit.

Participarea la şedinţă a liderilor administrativi din teritoriu permite acestora obţinerea informaţiilor sau a aprobărilor de care au nevoie de la membrii Cabinetului Boc pentru soluţionarea unor probleme punctuale ale administraţiilor publice locale. Reprezentanţii fiecărui judeţ au la dispoziţie 45 de minute.

{mos_ri:liviu tit brailoiu,nicusor constantinescu}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii