Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe mâna cui merg pedeliştii Cine se va vrea din nou primar PDL, deşi a pierdut la alegerile din 2008

ro

11 Jul, 2011 00:00 2300 Marime text
cap_7.jpgMembrii Biroului Permanent Judeţean al PDL Constanţa şi-au dat acordul în ceea ce priveşte o listă a posibililor candidaţi la primărie pentru alegerile din 2012 pentru municipiul Constanţa, dar şi pentru oraşele din judeţ. Lista a fost transmisă conducerii centrale a partidului, care va lua act de conţinutul ei, cel mai probabil în şedinţa de astăzi a Biroului Permanent Naţional al PDL.

Cei care au primit OK-ul membrilor BPJ pentru a reprezenta partidul la alegerile locale din 2012 sunt următorii: Mangalia - Zanfir Iorguş, Medgidia - Dumitru Moinescu, Ovidiu - Dumitru Bocai, Năvodari - Tudorel Calapod, Murfatlar - Gheorghe Cojocaru, Eforie - Constantin Avătavului, Techirghiol - Florea Constandin, Cernavodă - Floriean Hristea, Negru Vodă - Nelu Sferedel, Băneasa - Titu Pârvu şi Nicolae Coman.

Interesant este faptul că unii dintre cei desemnaţi candidaţi la alegerile viitoare au participat şi în 2008, când au pierdut, fie din poziţiile de candidat propriu-zis, fie chiar din cea de primar.

Foştii primari perdanţi vor noi mandate

În 2008, la alegerile locale, au intrat în cursă pentru un nou mandat, din poziţia de primar la Mangalia - Zanfir Iorguş, la Medgidia - Dumitru Moinescu, dar şi Tudorel Calapod, la Năvodari.

În primul tur al alegerilor, Calapod a fost votat de 30,89% dintre năvodăreni, în vreme ce candidatul PSD, Nicolae Matei, a primit 36,59% din sufragii. În cel de-al doilea tur, Matei a câştigat detaşat, cu 57,79% din voturi, în detrimentul fostului primar Calapod, care a reuşit să strângă 42,2% din voturi.

La Mangalia, Iorguş se doreşte din nou primar. Chiar dacă, în primul tur al alegerilor din 2008, a fost primul clasat la procente - 26,45%, comparativ cu contracandidatul său Claudiu Tusac (PSD), care a obţinut 21,23%. În cel de-al doilea tur, situaţia s-a schimbat, pedelistul fiind surclasat de Tusac, care a luat 52,2% din voturi, ieşind astfel primar. Candidatul democrat-liberal a luat cu cinci procente mai puţin - 47,97%.

La Medgidia, Marian Iordache, candidatul liberal la primărie, a câştigat detaşat mandatul de primar din primul tur al alegerilor, luând 60,3%, în vreme ce primarul până atunci în funcţie a pierdut cu 24,54%.

Bocai, primar din primul tur în 2008

pdl_-_stampila_vot.jpgPrimarul de la Ovidiu, Dumitru Bocai, în schimb, a obţinut în primul tur al alegerilor din 2008, 52,47% din voturi. El ar fi printre puţinii care ar merita susţinerea pentru alegerile locale care vor urma anul viitor, dacă s-ar ţine în primul rând seama de rezultatele obţinute la alegerile precedente.

Alături de acesta ar mai putea fi înscris Gheorghe Cojocaru, primarul din Murfatlar, aflat la primul mandat de edil, care a luat în primul tur 34,15% din voturi, aflându-se pe prima poziţie, iar în cel de-al doilea tur, 51,57% din sufragii.

Pentru Eforie, democrat-liberalii i-au acordat încrederea că îi va lua locul lui Brăiloiu, lui Constantin Avătavului, fost secretar general al organizaţiei judeţene a PDL Constanţa pe vremea când la conducerea organizaţiei era senatorul Mircea Banias, mâna dreaptă a acestuia şi creierul organizaţiei judeţene. Despre posibilitatea ca Avătavului să fie cel care va candida la primărie la alegerile viitoare s-a auzit încă de acum câteva săptămâni. Acesta este, în prezent, consilier local în localitate. În primul tur al alegerilor din 2008, actualul edil Ovidiu Brăiloiu a luat 34,72% din voturi, clasându-se locul secund, iar la al doilea - 51,12%. Gigi Chiru, candidat pentru Primăria Eforie, a ieşit în primul tur al alegerilor pe primul loc, cu 40,73% din voturi, dar a pierdut în cel de-al doilea, în faţa lui Brăiloiu, cu 48,87%. Acum, potrivit celor declarate vinerea trecută, la finalul şedinţei BPJ a PDL, Chiru a fost desemnat propunerea de candidat pentru Primăria Constanţa din partea PDL, însă acest lucru nu este bătut în cuie. Până la alegerile de anul viitor, mai sunt luni bune, timp în care multe se pot schimba.

La Negru Vodă, candidat de 0,67%

La Cernavodă, candidatul provizoriu propus de BPJ pentru primăria din localitate este actualul viceprimar, Floriean Hristea. La Negru Vodă, democrat-liberalii au declarat că îl susţin pe Nelu Sferedel, care, la alegerile din 2008, a fost candidatul PC-ului şi care nu a reuşit să ia mai mult de 0,67% din voturi, Ion Nicolin, primarul PSD în funcţie de atunci obţinând cu 60,3% din voturi un nou mandat în fruntea localităţii, din al doilea tur.

Pentru Primăria Băneasa, pedeliştii l-au pregătit pe actualul viceprimar Titu Pârvu, candidat şi la alegerile din 2008 tot din partea aceleaşi formaţiuni şi care a obţinut în primul tur 15,46% din voturi. Pentru această primărie, BPJ a dat şi o a doua variantă de candidat, în persoana actualului consilier PDL, Nicolae Coman.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sustinator 12 Jul, 2011 06:56 Medgidienii in 2008 au crezut ca acest Iordache v-a fi un primar adevarat,dar nu a fost asa.A fost si este cel mai slab primar.A vandut tot ce se putea vinde din acest oras ,si a facut cadouri consiliului judetean ternuri,pasuni si bani in bugtul local.Noua nu ne mai trbuie asemnea idioti si incomptenti.In 2008 nu am realizat ca dam cu piciorul unui om valoros.In 2012 nu se v-a mai intampla acest lucru . Vom vota Moinescu !!!!