Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:46 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul ambasador al Marii Britanii vrea să aducă investitori la Constanţa (galerie foto)

ro

24 Nov, 2010 02:19 1251 Marime text
cap_1.jpgÎn cursul zilei de ieri, noul ambasador al Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a fost prezent la sediul primăriei în prima sa vizită oficială la Constanţa. Excelenţa Sa a avut o întrevedere de aproape o oră cu viceprimarul Decebal Făgădău, în cadrul căreia au discutat mai multe aspecte legate de stabilirea unor relaţii comerciale mai strânse, dar şi despre parteneriate în vederea încheierii unui acord de înfrăţire între un oraş din Marea Britanie şi Constanţa.

Ambasadorul s-a aflat la Constanţa cu ocazia expoziţiei documentare „British Constanţa", care are loc la Muzeul de Istorie şi Arheologie, zilele acestea.

„Sunt foarte bucuros să vă cunosc şi vă felicit pentru recenta numire, mai ales că văd o aplecare deosebită din partea dumneavoastră în ceea ce priveşte cultura şi multiculturalitatea", a declarat viceprimarul la începutul vizitei. Pe parcursul discuţiei, ambasadorul a subliniat faptul că există perspective în ceea ce priveşte stabilirea unor relaţii economice între oamenii de afaceri români şi cei englezi. „Există perspectiva ca firmele britanice să investească în România. Am venit să discutăm şi oportunităţi de afaceri în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii din Constanţa. Am intenţia de a reveni în vară pentru a mă bucura de litoralul Mării Negre".

Din partea autorităţilor locale, noul ambasador a primit o insignă gravată cu imaginea vechii cetăţi Tomis, un album al Constanţei şi un tablou realizat de unul dintre cetăţenii de onoare ai oraşului de la malul mării, Ion Tiţoiu, în care era înfăţişată o parte din zona Peninsulară.

Ambasadorul Marii Britanii efectuează azi şi o vizită la Moscheea Regele Carol I, însoţit de Şeful Cultului Musulman din România, Muftiul Iusuf Muurat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • in coresi 24 Nov, 2010 18:17 Nu cred ca vreun investitor strain va fi acceptat sa faca investitii serioase in Constanta.Ma refer la investitii in industrie ce presupune salarii onorabile.Constantenii sunt sortiti sa fie sclavii baietilor destepti ce detin hotelele pe litoral cu activitate de numai doua luni pe an si care platesc salarii de mizerie.Ca exemplu as amintii reactia autoritatilor locale la intentia de a se construi un combinat siderurgic la constanta- agigea care ar fi presupus salarii pe toata durata anului si la un nivel mult mai ridicat in comparatie cu functia de ospatar sau hotelier, munca cu calificare redusa. Se poate pune intrebarea: POATE FI CONSIDERATA CONSTANTA UN ORAS TURISTIC CU ACTIVITATE DE DOAR DOUA LUNI PE AN ? ESTE NORMAL CA LOCUITORII ACESTUI ORAS CU O ASEMENEA POZITIE GEOGRAFICA SA SPELE FARFURIILE ALTORA ?