Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:57 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Nemirschi, aproape de un NUP parlamentar

ro

16 Jul, 2009 21:13 1915 Marime text
nemirschi-agerpres.jpgAtribuirea fără licitaţie a unui contract de 500.000 de euro e considerată „o poveste" derulată cu grijă şi până la limita legii.

Ministrul mediului, Nicolae Nemirschi (PSD), ar putea obţine o recomandare de neîncepere a urmăririi penale din partea Comisiei parlamentare de anchetă, afirmă surse din Camera  Deputaţilor. Cel puţin acesta este verdictul către care înclină majoritatea membrilor comisiei, după prima parte a lucrărilor care a constat în studierea documentelor, audierea lui Nemirschi şi a altor persoane din minister. PD-L face opinie separată, dar este în minoritate, având doar 5 din cei 15 deputaţi din comisie.

Argumentele părţilor


Comisia de anchetă îşi va relua lucrările pe 27 iulie, dar deja fiecare tabără şi-a conturat argumentele. Pe de o parte, PSD, PNL şi UDMR invocă un raport al Unităţii pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice (UCVAP) potrivit căruia această atribuire s-a făcut cu respectarea legii. De altfel, la acest raport a făcut referire chiar preşedintele comisiei, Mircea Duşa (PSD). „Toată povestea a fost derulată mergând până la limita legii, dar având grijă să nu poată fi acuzaţi de nimic ilegal", este ceea ce spun, neoficial, alţi membri ai comisiei.
De cealaltă parte a baricadei, Sulfina Barbu (PDL) a pus la îndoială corectitudinea contractului. "Din punctul meu personal de vedere nu se justifică încredinţarea directă pe o sumă de jumătate de milion de euro unei firme, fără garanţie de participare, fără o justificare a urgenţei. Până în acest moment nu au reuşit reprezentanţii ministerului să ne convingă asupra acestei proceduri", a afirmat deputatul PDL după audierea ministrului mediului de către Comisia de anchetă. Raportul comisiei ar trebui finalizat până pe 14 august şi va fi trimis conducerii Camerei.

www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • update,legi versiunea beta 16 Jul, 2009 16:59 parlamentari,evitati blocajul.faceti update,dupa rodajul legilor versiunea beta(service pack(1,...),similar ca in it)*** parlamentari! reparati legea ani,versiunea beta! una doua,pt orice eroare insinifianta de redactare sau scanare web,fara a solicita titularului minime explicatii- va da pe mana procuraturii sa va strice imaginea publica. ani ca si dna au devenit instrumente politice in mana celor apropiati unei anumite puteri(vezi cazul nastase,atanasiu,norica,pacurar,becali,sa), deoarece textele legilor respective nu sunt upgradate-puse la punct din punct de vedere practic, functie de toate legile tarii,inclusiv constitutie. acest fenomen,duce la frica in actiune,inactivitate si blocare a oricaror initiative constructive a demnitarilor,ducand tara la regres si haos. puneti legile la punct si terminati cu cearta pe subiecte de barfa. service pack la legile versiunea beta parlamentari,evitati blocajul.faceti update,dupa rodajul legilor versiunea beta(service pack(1,...),similar ca in it)*** ex.legea ani.una doua,pt orice eroare insinifianta de redactare sau scanare web,fara a solicita titularului minime explicatii- va da pe mana procuraturii sa va strice imaginea publica. ani ca si dna au devenit instrumente politice in mana celor apropiati anumitei puteri(vezi cazuri mai vechi: nastase, atanasiu, norica, pacurar, becali,sa si mai noi), deoarece textele legilor respective nu sunt upgradate-puse la punct din punct de vedere practic, functie de toate legile tarii,inclusiv constitutie. acest fenomen,duce la frica in actiune,inactivitate si blocare a oricaror initiative constructive a demnitarilor,ducand tara la regres si haos. puneti la punct service-ul la legi si terminati cu cearta pe subiecte de barfa.