Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre, tras de mânecă pentru paragina din Peninsulă "De ce nu facem nimic pentru cea mai frumoasă zonă - Piaţa Ovidiu?"

ro

17 Feb, 2011 00:00 1680 Marime text
Mazare_blog_-_Radu_Mazare.jpgConstănţenii îi transmit primarului, prin blogul său de campanie, să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea zonei vechi a oraşului, recomandându-i să îi pună pe angajaţii primăriei să înveţe cum să le acceseze

Zona peninsulară a Constanţei arată pe zi ce trece mai jalnic. Constănţenii asistă neputincioşi la degradarea continuă a clădirilor vechi, a căror unicitate abia mai răzbate din ruinele care sunt totuşi o dovadă că acolo exista, pe vremuri, cel mai frumos cartier al Constanţei.

Cum administraţia locală a Constanţei a stat cu mâinile în sân ani la rând, din varii motive invocate de primarul urbei, peisajul zonei vechi a oraşului a ajuns într-o paragină totală. Constănţenii îl trag de mânecă pe Radu Mazăre pentru degradarea Peninsulei chiar pe blogul de campanie al acestuia. "Buna ziua, de ce nu facem nimic pentru zona cea mai frumoasă de pe timpuri - Piaţa Ovidiu: să avem o zonă veche; să se restaureze clădirile în stil vechi... să avem piaţetă în faţa Muzeului de Istorie - să nu mai circule maşinile, iar ca drum de acces spre Port să se refacă drumul cu dale către Poarta 1, că şi aşa se plâng turiştii de pe navele de pasagere că nu au ce vedea... Ar fi o atracţie turistică. Pentru asta se pot lua fonduri europene... Cum a rămas cu oraşul lacustru şi cu şoseaua de coastă?? Bănuiesc că şi pentru aşa ceva se dau fonduri. Tot ce înseamnă îmbunătăţirea din punct de vedere turistic al oraşului Constanţa. Dacă tot se pot accesa fonduri europene, e păcat să nu ne transformăm oraşul într-unul mai frumos. Şi, în plus, sunt cursuri gratuite tot din fonduri europene... pentru angajaţii primăriei, să înveţe cum se accesează fondurile europene", i-a transmis Mihaela primarului Constanţei, pe 15 februarie. Constănţeanca i-a scris primarului la câteva zile după ce un perete dintr-o clădire peninsulară a pierdut lupta cu gravitaţia, prăbuşindu-se.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii