Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marian Mitrea, de la DADL, s-a lepadat de patru directori (video)

ro

17 Nov, 2009 00:44 4733 Marime text

cap4.jpgCu aproape două decenii experienţă de conducere, noul director-coordonator al DADL a rămas surprins de situaţiile întâlnite în instituţie: „Cui nu-i convenea ceva, a doua zi, nu mai venea la serviciu"

Uşile Direcţiei Apelor „Dobrogea-Litoral" au fost redeschide publicului. Noul director al instituţiei, Marian Mitrea, a anulat decizia prin care fosta conducerea interzicea accesul publicului în sediu, cu excepţia a două ore pe săptămână.

„A fost prima decizie pe care am anulat-o chiar de marţi seara", a afirmat noul şef al DADL, adăugând că a făcut acest lucru pentru a se permite accesul liber în unitate. Marian Mitrea a precizat că în perioada următoare va schimba şi sistemul de acces în instituţie. „O să iau şi chestia aia de la intrare (n.r. la intrarea în instituţie există un sistem controlat de acces, o barieră), pentru că nu este normal să fie aşa. O să amenajăm în hol o recepţie", a adăugat directorul DADL. Reamintim că, la scurt timp după instalarea în funcţie, fostul director al DADL, social-democratul Laurenţiu Marin, a dispus restricţionarea accesului publicului în instituţie la numai două ore pe zi, mai exact marţea, în intervalul 15.00 - 17.00. În restul timpului, publicul putea comunica doar prin e-mail sau fax cu instituţia, după cum au anunţat la vremea respectivă reprezentanţii instituţiei. Aşadar, noul director a rezolvat prima piedică în calea transparenţei instituţiei.

 

Segmentul de conducere era „gripat"

Marian Mitrea s-a prezentat opiniei publice, afirmând că este inginer de profesie. A absolvit facultatea în 1977 şi a lucrat ca inginer-şef la Centrala Canalului Dunăre - Marea Neagră, IUGC (Întreprinderea de Utilaj Greu pentru Construcţii) Basarabi. Din 1992 şi până luna aceasta a activat în domeniul privat. Marian Mitrea este căsătorit şi are copii şi nepoţi.

Noul şef al DADL a spus că, de la sosirea în instituţie, a parcurs trei zile relativ dificile, după cum le-a caracterizat, chiar dacă, aşa cum a mărturisit, „are suficientă experienţă în domeniul conducerii". El a subliniat că a găsit un personal bine pregătit, dar că segmentul de conducere, care includea personalul cu putere de decizie, era aproape inexistent. „Acest procent a fost «gripat» tehnic vorbind", a spus Marian Mitrea. „Acest lucru dăuna întregii societăţi (n.r. DADL). Am căutat să rezolv această problemă, şi vineri unitatea funcţiona corect", a precizat directorul. El a adăugat că mulţi angajaţi au ales ca, în aceste zile, de la venirea sa, să părăsească instituţia fără nicio explicaţie.

dadl_marian_mitrea_2.jpg„Unii veneau la muncă noaptea"

„În aceste zile, au fost situaţii pe care eu, personal, nu le-am întâlnit. Cui nu-i convenea ceva, a doua zi, nu mai venea la serviciu, eu comportându-mă ireproşabil faţă de persoanele respective", a povestit Mitrea. Cu toate acestea, el a precizat că, deşi ziua nu se prezentau la muncă, erau persoane care preferau să vină la muncă noaptea. Directorul DADL a adăugat că directorii instituţiei nu au venit la serviciu, cu excepţia unuia. Este vorba despre Stelică Hagi - director tehnic administrare lucrări hidrotehnice - care a fost prezent la datorie. Daniel Mircea, director Resurse de Apă, care fusese pus de către Laurenţiu Marin să-l suplinească, nu a mai venit nici el la serviciu. Din spusele noului director, Daniel Mircea fusese două zile în delegaţie la... Cernavodă. Adică, tocmai în oraşul în care soţia sa, Mariana Mircea, este primar.

„Nu voi face vendete"

Pentru a-şi forma o echipă de conducere, directorul Marian Mitrea a emis patru decizii de înlocuire temporară a directorilor care nu au mai venit la serviciu, dar şi una privind înlocuirea directorului economic, plecat şi el în concediu. Marian Mitrea şi-a exprimat încă o dată nelămurirea faţă de comportamentul angajaţilor care nu au mai venit la serviciu şi a subliniat că nu a venit la DADL pentru vendete.

{mos_ri:Marian Mitrea} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • IOANA 17 Nov, 2009 14:09 ARE DREPTATE ANONIMUS!PANA SE DUMIRESTE ACTUALUL DIRECTOR TREC ALEGERILE SI CINE STIE? DACA SE INTOARCE ,,JURISTUL DE EXCEPTIE ,,CU GASCA LUI VAI DE MAMA ACESTE IN INSTITUTII SI DE ANGAJATII EI.S-A AJUNS IN SITUATIA IN CARE UN ANGAJAT FARA DIPLOMA DE LICENTA SA AIBA SALARIUL CU 5-6 MILIOANE MAI MULT DECAU UN ANGAJAT IN PRAG DE PENSIE.LA DADL TOTUL E POSIBIL!PRINCIPUL COMPETENTEI NU EXISTA IN ACEASTA INSTIUTIE A STATULUI.PEROSNE CU LICEUL DOAR AU SALARII DE 24-26 MIL PE LUNA.POATE NOUL DIRECTOR VA AVEA TIMP SA SE UITE PUTIN SI PE ACESTE ASPECTE.
  • fara nume 17 Nov, 2009 12:50 Dl Mitrea (pdl) a omis intentionat sa comunice la conferinta de presa despre persoanele care erau BOLNAVE pe timpul vechii conduceri(psd) si care s-au INSANATOSIT SUBIT si au aparut cu muschii umflati la intreprindere odata cu instarea lui ca director ! OPORTUNISTILOR, RUSINICAAAAAAA !
  • fjggj 17 Nov, 2009 11:33 se pare ca sta bine cu buzunarul din moment de poarta in poza haine BURBERY
  • pedelistul 17 Nov, 2009 10:47 Sunt sigur ca la indicatia lui MIRCEA BASESCU se numesc DIRECTORII tuturor "deconcentratelor" din CONSTANTA ! Aceasta regula e facuta de TRAIAN BASESCU in toale judetele prin intermediul rudelor si "apropiatilor" lui ; deci VOTATI pdl !
  • ANONIMOUS 17 Nov, 2009 10:29 Trebuie INTERZIS ptin LEGE ca in institutiile de stat (exemplu DADL) sa fie numita o conducere pe CRITERIU POLITIC, ci numai pe criteriul muncii si COMPETENTEI PROFESIONALE. Sunteti de acord ???
  • diana 17 Nov, 2009 07:07 TOT RESPECTUL DOMNULUI INGINER MARIAN MITREA AM FOST SUBALTERNA DUMNEALUI ESTE UN OM DE EXCEPTIE