Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maria Stavrositu, liderul Organizaţiei Municipale a PDL Chiru, Banias şi Petre, candidaţii neoficiali pentru Primăria Constanţa

ro

01 Feb, 2012 02:50 2070 Marime text
candidati_pdl_Mihai_Petre.jpgVestea că alegerile locale vor avea loc în vară, după ce Curtea Constituţională Română a decis că Legea privind comasarea alegerilor este neconstituţională, agită apele în partidele politice. Asta pentru că posibilii candidaţi la alegerile locale trebuie să fie desemnaţi mai devreme decât era iniţial vorba şi, prin urmare, sunt nevoiţi să îşi demareze campaniile electorale cu câteva luni înainte decât şi-au planificat.

„Solicitările scrise pentru candidaturi pot fi depuse până pe 14 martie"


candidati_pdl_Maria_Stavrositu_23_exposure.jpgÎn ceea ce priveşte candidaţii PDL Constanţa pentru Primărie, respectiv pentru Consiliul Local, liderul Organizaţiei Municipale a PDL, deputatul Maria Stavrositu, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Biroul Permanent Local a decis ca, până pe 10 februarie, să fie stabilit un set de criterii ce va fi folosit în evaluarea posibililor candidaţi. „Tratăm cu mare responsabilitate procesul de selecţie a candidaţilor pentru Primăria şi pentru Consiliul Local Constanţa. Va fi un proces bazat pe transparenţă, care va respecta statutul. Criteriile pe care le vom lua în calcul sunt CV-ul candidatului, altfel spus cariera profesională a acestuia, activitatea politică, proiecţia acelei persoane în comunitate, capacitatea sa de a avea o opinie politică, dar şi, subliniez, integritatea morală". Preşedintele Organizaţiei Municipale a PDL a adăugat şi că, ulterior definitivării acestui set de criterii de selecţie a candidaţilor, posibilii aspiranţi la funcţia de edil-şef al Constanţei şi la cea de consilier local pot depune o solicitare scrisă la sediul de la municipiu, până pe 14 martie.

Aspiranţi neoficiali la mandatul de primar

Deputatul democrat liberal a explicat că „nu există o înghesuială pentru candidatura la Primăria Constanţa", precizând că, până în momentul de faţă, candidaturile neoficiale ale PDL Constanţa pentru şefia administraţiei locale tomitane sunt cele ale lui Gigi Chiru, Mircea Banias şi Mihai Petre. Stavrositu a specificat că a avut cu Mircea Banias o discuţie informală pe tema candidaturii, „dar care s-a întâmplat cu destul de mult timp în urmă". Cât despre Chiru şi Petre, liderul Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa a menţionat: „Domnul Chiru şi-a început campania în lipsa unei desemnări oficiale, iar Mihai Petre a depus o solicitare scrisă".
Întrebată dacă ia în calcul o candidatură la Primăria Constanţa, Maria Stavrositu a declarat: „Nu. Eu candidez la parlamentare". Care? Generalele din România sau europarlamentarele? „Alegerile parlamentare din România."
Nu în ultimul rând, interesant este că liderul de la municipiu a anunţat şi că BPL-ul se gândeşte să apeleze la societatea civilă în privinţa realizării unui sondaj politic pentru desemnarea candidaţilor la Primărie şi la Consiliul Local Constanţa, după modelul propus cu ani în urmă de Monica Macovei.
La conferinţa de ieri, alături de Maria Stavrositu au participat şi Gheorghiţă Corbu şi Romulus Mincă. Întrebaţi dacă se pregătesc pentru o candidatură, aceştia din urmă au declarat că este prematur să se pronunţe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii