Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fonduri pentru Constanţa Incubator de idei în sectorul maritim, implementat cu bani norvegieni

ro

24 Feb, 2011 00:00 1300 Marime text
Norvegia acordă României pentru perioada 2012 - 2014 sprijin financiar nerambursabil de 305 milioane de euro pentru derularea unor proiecte care vizează protecţia mediului, energia alternativă şi cercetarea în domeniul schimbărilor climaterice. În sesiunea 2009 - 2011, din fondurile alocate de Norvegia pentru proiecte de mediu a primit finanţare şi un proiect de dezvoltate a unui incubator de idei în sectorul maritim potrivit http://www.actmedia.eu

Ajutorul este acordat prin Mecanismul Economic Financiar destinat zonei europene, dar şi prin Programul de Cooperare Norvegian. O pătrime din aceşti bani sunt alocaţi proiectelor pentru mediu, energiilor alternative şi cercetării în domeniul schimbările climaterice. Aceasta este cea de-a doua rundă de proiecte pentru care Norvegia acordă fonduri, după ce în perioada 2009 - 2011 au fost alocate alte 98,5 milioane de euro pentru finanţarea unui număr de 69 de proiecte în domeniul social şi economic.
Potrivit declaraţiilor ambasadorului Norvegiei la Bucureşti, Oystein Hovdkinn, citat de www.actmedia.eu, negocierile celor doi reprezentanţi ai programului cu cei de la Autoritatea de Coordonare din cadrul Ministerului de Finanţe în ceea ce priveşte criteriile de alocare a acestor fonduri pentru perioada 2012 - 2014 au fost extinse toamna trecută şi vor şi definitivate în acest an, urmând ca în 2012 să fie alocaţi primii bani pentru sesiunea de proiecte.
În ceea ce priveşte banii alocaţi pentru perioada 2009 - 2011, aceştia au fost destinaţi unui număr de 29 de proiecte, dintre care 14 pentru susţinerea producţiei, şapte pentru protecţia mediului, cinci pentru sănătate şi protecţie socială şi trei pentru eficientizarea energiei. Implementarea proiectelor se va face până în luna aprilie a acestui an. Printre proiectele deja implementate se regăseşte şi unul în Constanţa, privind dezvoltarea unui incubator de idei în sectorul maritim. Proiectele deja finanţate, inclusiv cel de la Constanţa, sunt dezvoltate în parteneriat cu Programul de Cooperare Norvegian.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii