Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:32 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finanţare prin Măsura 123 Bani europeni pentru încă patru companii constănţene

ro

29 Mar, 2011 02:00 1501 Marime text
Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a publicat şi rapoartele de selecţie suplimentare pentru proiectele depuse spre finanţare în baza Măsurii 123 - „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere", în sesiunea 1 - 30 iunie 2010.

În raportul de selecţie suplimentar pentru proiectele declarate eligibile sunt incluşi şi patru operatori economici din judeţul Constanţa. Într-o ediţie anterioară relatam că în cadrul sesiunii 1 - 30 iunie 2010 au fost selectate la finanţare iniţial proiectele de investiţii a şase firme constănţene: SC Belsuintest SRL din comuna Pecineaga, SC Zoo-agro Traiani SRL din comuna Adamclisi, SC AG Cerchezu SRL din localitatea Cerchezu, SC Agro Factory SRL din comuna Pantelimon, satul Runcu, SC Exim Trading SRL din comuna Amzacea şi SC X-Brise SRL.

Printre cele patru societăţi constănţene ale căror proiecte au fost declarate eligibile şi finanţabile în raportul suplimentar se numără şi SC Carnob SRL din comuna Lumina, care a obţinut finanţare pentru achiziţia de utilaje tehnologice specifice, contribuţia publică fiind de 89.000 de euro. SC Niva Prodcom SRL din Constanţa a obţinut fonduri europene pentru „creşterea competitivităţii prin modernizarea capacităţilor de procesare şi depozitare cereale" din cadrul silozurilor aparţinând firmei, contribuţia publică în cadrul investiţiei fiind de 1.149.999 de euro. SC Silo Port SRL Constanţa a reuşit să obţină bani europeni tot pentru „modernizarea capacităţilor de procesare şi depozitare cereale" din cadrul silozului firmei, contribuţia publică în cadrul investiţiei fiind de 1.919. 961 de euro. SC Super Yildiz SRL din comuna Albeşti îşi va reabilita şi extinde moara cu bani europeni, contribuţia publică în cadrul proiectului fiind de 998.557 de euro.

Măsura 123 „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere" se încadrează în Axa I „Creşterea competitivităţii sectorului agricol şi silvic" şi are ca obiective principale introducerea şi dezvoltarea de tehnologii şi procedee pentru obţinerea de noi produse agricole şi forestiere competitive, adaptarea întreprinderilor la noile standarde comunitare atât în etapa de procesare, cât şi în cea de distribuţie a produselor obţinute, îmbunătăţirea veniturilor întreprinderilor sprijinite prin creşterea valorii adăugate a produselor agricole, precum şi creşterea valorii adăugate a produselor forestiere şi a eficienţei economice a activităţii microîntreprinderilor prin dezvoltarea şi modernizarea echipamentelor, proceselor şi tehnologiilor de prelucrare. Fondurile totale alocate Măsurii 123 prin FEADR sunt de 1.092.682.409 euro (1,07 miliarde de euro) din care contribuţia Guvernului României este de 20%, iar cea a Uniunii Europene de 80%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii