Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Francu despre viitoarea conducere a Directiei de Sport si Turism comasate „Ca functionar public trebuie sa te dezbraci de haina politica"

ro

28 Jul, 2010 02:16 2330 Marime text
Elena_Francu2.jpgActualul director al Direcţiei de Sport Constanţa, Elena Frâncu, ne-a declarat, în contextul apariţiei la sfârşitul săptămânii trecute a OUG privind comasarea Direcţiei de Sport cu cea de Tineret, că este „foarte relaxată" şi că lucrurile se vor derula aşa cum trebuie în ceea ce priveşte reorganizarea.

Nu mai departe de vinerea trecută, Guvernul dădea o Ordonanţă de Urgenţă prin care se stabilea ca cele două direcţii să îşi unească forţele. Noul director executiv ar urma să fie numit prin ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret. După ce am încercat să luăm legătura cu directorul Direcţiei de Sport Constanţa, Elena Frâncu, vinerea trecută, ieri, şefa sportului constănţean ne-a declarat că se aştepta să se ia această decizie: „Sunt norme europene pe care le înţeleg, era o decizie la care ne aşteptam, ştiu către ce ne îndreptăm. Eu sunt pentru progres, pentru performanţă în România. Nu va fi uşor să se facă această organizare, dar sper să funcţionăm bine".

Cât despre cine va ocupa postul de director executiv al noii direcţii judeţene comasate, Frâncu ne-a declarat că noul şef trebuie să fie funcţionar public, deci, „să se dezbrace de funcţia politică", făcând referire la funcţia de consilier judeţean pe care o are colega sa de la Tineret, Cristina Brânzoi, comparativ cu neimplicarea sa în viaţa politică. „Am o relaţie perfectă cu Cristina Brânzoi, directorul de la Direcţia de Tineret. (...) Conform legii, trebuie să se numească un interimar, se va face protocolul de predare-preluare a activităţii, iar mai apoi se va organiza concurs. Ca să fii funcţionar public trebuie să te dezbraci de funcţia politică. Eu sunt foarte relaxată", a susţinut Frâncu.

Teoretic, în şedinţa de săptămâna viitoare, ar trebui să se aprobe Hotărârea de Guvern prin care se definitivează această procedură de comasare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mady 28 Jul, 2010 17:55 eu sunt de parere ca tot d-na Francu ar trebui sa ocupe aceasta functie.....credeti ca altcineva nou daca ar veni ar face tot ce a facut dansa??? eu cred ca nu....
  • carmen 28 Jul, 2010 14:22 Important este ce a facut...nu cat a stat...doar sa vedem ce va face altul ...Cred ca toate deciziile d-nei Francu au fost in folosul sportului si mai ales in ajutorul celor tinerilor.
  • Alin 28 Jul, 2010 08:24 A stat destul Francu la Sport. Sa mai vina si altcineva sa vedem ce face.