Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drept la replică - Romulus Mincă este de părere că expresia „locotenent" al lui Banias nu i se potriveşte

ro

04 Feb, 2012 02:27 1480 Marime text

Către Redacţia „ZIUA de Constanţa"

Referitor la articolul „Foştii locotenenţi ai lui Banias rămân în PDL", vă relatez faptul că între mine personal şi senatorul Banias nu a existat decât o relaţie de apreciere şi susţinere reciprocă şi nimic mai mult.

În plus, spre deosebire de colegii mei pe care i-aţi menţionat în articol, mărturisesc că niciodată nu am făcut parte din cercul de apropiaţi ai domnului Banias. Asta nu înseamnă că mă delimitez de relaţia bună pe care am avut-o cu el, o relaţie normală, bazată strict pe respect şi colegialitate. Din acest motiv, am considerat că era firesc şi moral să îi susţin proiectele, în calitatea sa de preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, aşa cum şi acum susţin proiectele liderilor mei de partid. Totodată, domnul Banias, la rândul său, a apreciat calităţile mele din punct de vedere profesional şi m-a susţinut politic. A fost opţiunea mea să îl susţin pe Mircea Banias în turul I la alegerile interne, aşa cum tot opţiunea mea a fost să îl susţin în turul II pe Gigi Chiru şi nu regret absolut nimic în acest sens.

Având în vedere cele relatate de mine, în sensul cel mai corect posibil, consider că expresia „locotenent" nu mi se potriveşte absolut deloc, nici la propriu, nici la figurat.

Referitor la plecarea din partid a domnului Banias, consider ca este strict problema sa şi e liber să ia orice decizie doreşte privind propria sa cariera politica, dar nu pot să nu constat că din ce în ce mai mulţi politicieni pun mai presus interesul lor personal decât interesul naţional şi astfel de oameni sunt primiţi cu surle şi trâmbiţe în USL.

Mi-aduc aminte că eram împreună în campanie, când susţineam sloganul „PDL - LA BINE ŞI LA GREU". Se pare că pentru domnul Banias „greul" nu prea există, doar că uneori s-ar putea să nu mai fii capabil să alegi între „bine" şi „greu".

Cu stimă,

Romulus Florin MINCĂ - Prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale PDL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii