Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar pe „buza" DNA-ului Tusac îi dă lui Strutinsky banii Mangaliei?! (galerie foto + documente)

ro

24 Sep, 2011 01:00 3506 Marime text

02_tusac_-_Claudiu_Tusac_18.jpgPrefectul Claudiu-Iorga Palaz a atras atenţia opiniei publice asupra unei probleme de la Primăria Mangalia.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a explicat că pe 11 august a.c. a făcut o adresă către Primăria Mangalia, prin care a solicitat să i se prezinte în cel mai scurt timp posibil mandatul prin care primarul a fost împuternicit să semneze un contract de cesiune de creanţă pentru suma de 395.259 lei pe care Primăria Mangalia o deţinea asupra creditoarei SC Anca Irina SA. „În baza sentinţei civile 5052 din 2010, municipiul Mangalia a deschis dosar pentru aplicarea procedurii de insolvenţă în baza Legii 82 pe 2006 pentru societatea menţionată. Totul în regulă şi foarte legal. Obţine această sentinţă prin care această creanţă trebuia executată. Numai că Primăria Mangalia nu execută această societate. Domnul primar Claudiu Tusac, în baza unei adrese, cesionează această creanţă publică, în loc să execute, fără aprobarea Consiliului Local, pentru că până la această dată nu mi s-a răspuns la această adresă şi din documentele şi hotărârile pe care le verific nu există o hotărâre către numitul Gabriel Sorin Strutinsky. Nu ştiu cum s-a ajuns la această cesiune. Mai mult decât atât, la această dată, nu am dovada că această creanţă a fost recuperată", a declarat Palaz.

„Execută-i tu în locul Primăriei!"

Prefectul i-a adresat, prin intermediul presei, mai multe întrebări primarului Claudiu-Mihai Tusac: „Vreau să ştiu mandatul primarului Tusac prin care a cesionat această creanţă, pentru că sunt bani publici, taxe şi impozite locale pe care această societate le datora Primăriei Mangalia. Sunt curios cum a ajuns domnul Strutinsky la Primăria Mangalia şi de ce a fost ales pentru cesionarea acestei creanţe, sunt curios dacă a fost plătită această creanţă, dacă domnul Strutinsky a răscumpărat sau cum a făcut-o şi care a fost motivul cesionării".

Claudiu-Iorga Palaz l-a „ameninţat" pe Tusac că, dacă nu îi va răspunde la adresă până luni, la ora 12.00, va trimite dosarul la DNA. „Nu înţeleg de ce domnul Tusac a cesionat această creanţă unui privat şi a spus: «Execută-i tu în locul Primăriei!» Mai departe, în urma verificărilor pe care le-am făcut, am descoperit următorul lucru: procesul verbal de executare silită prin care această societate are de plătit alte creanţe. Aceste creanţe au fost cesionate, în baza altor contracte, tot către domnul Strutinsky. Până luni la 12, dacă domnul Tusac nu-mi dă documentele pe care le-am solicitat, trimit dosarul la DNA. Nu ai voie să cesionezi creanţă publică fără aprobarea Consiliului Local şi fără să ai un motiv. Consider că este un abuz în serviciu din partea domnului primar Tusac", a subliniat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Reamintim că primarul municipiului Mangalia este membru PSD, iar Sorin-Gabriel Strutinsky este partenerul de afaceri al primarului Radu Mazăre şi al preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, preşedintele, respectiv prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PSD Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un constantean 24 Sep, 2011 08:58 Viereanu lupta-te cu ei si nu ii lasa sa puna mana pe societate. Tusac daca face abuzuri sa plateasca. Prefectul Palazu nu poate fi manipulat si intimidat. Este om de cuvant si daca a inteles abuzul facut o sa te sprijine pana in "panzele albe". Pacat ca sunt tot mai putini romani corecti si cinstiti !!!