Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:03 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul DADL vinde ponturi despre cum sa faci sex si bani

ro

19 Aug, 2009 01:53 2994 Marime text
cap_3.jpgFirma lui Laurenţiu Marin, Eclipse Advertising, pune la vânzare, pe Internet, audiobook-uri cu mesaje subliminale care promit să te ajute să îţi schimbi viaţa 

Mare este grădina lui Dumnezeu, spune o vorbă românească. Şi totuşi, Dumnezeu nu are nicio legătură cu ceea ce urmează să vă prezentăm, dimpotrivă.

Am vrut să aflăm ce experienţă, ca manager, are actualul şef al Direcţiei Apelor „Dobrogea-Litoral" şi am rămas uimiţi să aflăm obiectul afacerilor de care s-a ocupat în exclusivitate, înainte de a deveni director al acestei instituţii. Este adevărat, Laurenţiu Marin a mărturisit public faptul că înainte de a se preocupa de soarta bazinului hidrografic al Dobrogei s-a ocupat cu un anume gen de comerţ. Cel de tarabă. Practic, actualul director al DADL a mărturisit că a avut şi el o maşină de imprimat unghii, în tabăra de la Năvodari. Era puţin trist, că nu i-a mers prea bine, însă un negustor adevărat învaţă noi şi noi metode de a se menţine pe val. Soluţia este, în principal, inventarea de noi afaceri, specularea unor pieţe nedescoperite, sau în care se face pionierat.

Un manager cu multe talente

Aşa a făcut şi afaceristul Laurenţiu Marin. Astfel, ne-am dat seama că este un manager cu talent. Practic, după ce a înfiinţat firma Cyberdreams SRL, în 2000, care se ocupă cu imprimantele digitale de printat unghii, Marin s-a reorientat către o altă afacere de nişă. Astfel, în 2003, el a înfiinţat firma Eclipse Advertising SRL, care are ca obiect de activitate declarat „activităţi ale agenţiilor de publicitate". Aceasta este însă doar perdeaua, după care se ascunde un tip de comerţ ce nu are legătură cu publicitatea. Ei bine, firma se ocupă, mai exact, cu vânzarea pe Internet de audiobook-uri motivaţionale. Concret, este vorba despre CD-uri audio cu mesaje subliminale, toate reunite sub genericul „Schimbă-ţi viaţa". E drept, nu precizează dacă în bine sau în rău, însă este ceva nou, astfel încât probabil că există multe persoane disperate, care au găsit pe site-ul lui Marin un panaceu pentru rezolvarea problemelor lor. Printre aspectele de viaţă pe care prăvălia online a directorului DADL promite să le îmbunătăţească sunt: dragostea, sexul, banii, renunţarea la fumat şi slăbitul. Pentru unii, mai conservatori din fire, poate părea de necrezut ca o persoană care se ocupă cu astfel de afaceri să devină directorul unei instituţii publice importante.

laurentiu_marin_06.jpgFost guru, devenit director DADL

Însă Marin ne-a demonstrat că nu este imposibil. Mai bine zis, organizaţia judeţeană a PSD Constanţa, care l-a propus şi l-a susţinut în această funcţie, ne-a demonstrat că orice este posibil. Printre mesajele subliminale despre care Eclipse Advertising spune că îţi pot schimba viaţa sunt acestea (cităm de pe site): anti-fumat, de auto-motivare, pentru slăbit, pentru făcut bani, pentru sex, de atras dragostea. Nu ştim cum stă Laurenţiu cu dragostea, banii sau cu altele, însă cert e că a fost suficient de auto-motivat ca să ajungă director într-o instituţie publică importantă cum e DADL. Un astfel de CD, care costă 299.000 lei (deducem că sunt lei vechi), conţine mai multe melodii care promit să-ţi exerseze subconştientul astfel încât să te perfecţionezi în domeniile amintite. Site-ul mai conţine însă şi avertizarea că CD-urile nu trebuie ascultate la volan, pentru că există pericolul producerii de accidente. De asemenea, se precizează că prin folosirea unor copii ale acestor CD-uri se pot induce mesaje subliminale degradate, care, atenţie, pot afecta negativ psihicul. E bine că au fost destul de grijulii să specifice. Totuşi, afacerea este un pic suspectă, dacă ţinem cont de faptul că CD-urile, aşa cum reiese de pe site, conţin aceleaşi melodii. Păi ce să înţelegem? Aceleaşi melodii sunt bune şi pentru slăbit şi pentru sex şi pentru bani?

Mesaje subliminale pentru primării şi spitale

Ceea ce ne-a uimit şi mai mult (nu credeam că este posibil) este că firma oferă spre vânzare mesaje subliminale şi pentru instituţii publice. Ceea ce ne-a speriat de-a dreptul este că site-ul oferă spre vânzare acest tip de mesaje şi spitalelor. Să sperăm, însă, că medicii nu sunt printre clienţi sau că nu folosesc copii ale CD-urilor! Trebuie precizat că subliminalele la comandă costă 100 de dolari pe minut, iar cele deja create, 300 de dolari CD-ul. Printre tipurile de subliminale prezentate pe site sunt: subliminale anti-furt (pentru supermarketuri), pentru companii multinaţionale, subliminale cadou, pentru creşterea performanţelor sportive, pentru manageri, pentru spitale, pentru administraţia publică locală şi pentru medici. De precizat că cele pentru administraţia locală, adică primării, prefecturi, după cum aflăm din site, sunt subliminale anti-stres şi anti-şpagă. Am încercat să îl contactăm pe directorul DADL pentru a-l întreba dacă aceste mesaje chiar funcţionează şi dacă ar fi dispus chiar să le ofere şi angajaţilor din subordine, evident, pentru îmbunătăţirea activităţii... la serviciu. Nu a răspuns apelului nostru, iar purtătorul de cuvânt al instituţiei, căruia i-am transmis pe mail întrebările noastre, ne-a promis că ne va răspunde în cel mai scurt timp. Trebuie precizat că, alături de Laurenţiu Marin, este acţionară în SC Eclipse Advertising şi Mihaela Irina Lăcustă, soţia consilierului său personal, Daniel Lăcustă.

{mos_ri:DADL,Laurenţiu Marin}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii