Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul PDL, despre percheziţiile la „asociatul şi prietenul" şefului PDL Constanţa Maria Stavrositu - „Mai putem avea 1% încredere în Banias?!"

ro

10 Jan, 2011 01:25 2979 Marime text
cap_1.jpg„Sper ca următorul Birou Permanent Judeţean să fie condus cu onorabilitate, de către persoane credibile, de oameni nepătaţi", a declarat la rândul său Ionel Manafu

Democrat-liberalii constănţeni au reuşit ieri performanţa să organizeze o întrunire politică fără scandal, asta şi datorită faptului că unul dintre liderii celor două tabere combatante, preşedintele de la judeţ, Mircea Banias, a lipsit.

sedinta-ccl-Ionel-Manafu.jpgConsiliul de Coordonare Local al organizaţiei municipale PDL Constanţa organizat de către deputatul Maria Stavrositu a reunit în sala mare a Casei de Cultură 243 din 366 de membri convocaţi. Din prezidiul şedinţei au făcut parte, pe lângă Maria Stavrositu, Ionel Manafu, Petrică Georgescu - secretar general al organizaţiei municipale, Maria Sorescu - prim-vicepreşedinte, Paul Brânză şi consilierul local Cristian Tănase. De asemenea, invitaţi au fost şi Laurenţiu Mironescu, venit doar să-şi anunţe demisia din partid ca urmare a numirii la MAI, dar şi deputatul Zanfir Iorguş, care a lipsit. Absenţa care i-a dezamăgit cel mai mult pe cei prezenţi în sală a fost cea a preşedintelui organizaţiei judeţene PDL Constanţa - senatorul Mircea Banias. Ordinea de zi a şedinţei a cuprins prezentarea raportului de activitate al organizaţiei municipale PDL Constanţa; alegeri pentru completarea Biroului Permanent Local ca urmare a locului lăsat liber prin demisia lui Mironescu, dar şi a celui deţinut de către Viorel Trifu, decedat, împreună cu soţia, într-un accident de circulaţie; acordarea susţinerii politice membrilor PDL pentru ocuparea unor posturi; reorganizarea filialei municipale, conform statutului, cu organizaţii de zonă; aprobarea listei cu delegaţii CCL la Consiliul de Coordonare Judeţean în care se va alege noua echipă de conducere a organizaţiei judeţene. De precizat că în urma votului celor prezenţi la şedinţă, echipa Biroului Permanent Local a fost completată cu Liviu Grigore - vicepreşedinte şi Răzvan Roman Ştefănescu - secretar executiv.

Stavrositu şi Brânză, cu ochii pe directorii de la deconcentrate

sedinta-ccl-Paul-Branza-M.jpgCu prilejul prezentării raportului de activitate al organizaţiei municipale, deputatul Maria Stavrositu, a declarat, în calitate de preşedinte al filialei, că structura pe care o reprezintă va superviza activitatea directorilor de deconcentrate numiţi cu susţinerea partidului. Democrat-liberala a precizat că directorii instituţiilor descentralizate au obligaţia, din poziţia pe care o ocupă, să ducă la îndeplinire obiectivele programului de guvernare. „(...) Iar dacă există greşeli, trebuie să fim vigilenţi. Regret că până acum nu a existat o astfel de acţiune, nici din partea organizaţiei municipale, nici din partea celei judeţene, să acordăm sau să retragem sprijinul politic directorilor", a afirmat Maria Stavrositu.

Şi Paul Brânză a arătat că este cu ochii pe directorii de deconcentrate. „Se pare că o grupare ia în derâdere ceea ce încercăm noi să facem în interiorul partidului. O mare parte dintre directorii de la deconcentrate vin la şedinţa Biroului Permanent Judeţean doar ca să încarce sala, dar atât le este activitatea, prin a ridica vocea faţă de cei care vor să construiască ceva", a declarat democrat-liberalul, care şi-a reiterat totodată intenţia de a candida la alegerile pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene. „Foarte greu am fost convins să-mi depun candidatura pentru organizaţia judeţeană. Dacă voi fi ales, va fi bine şi ordine, dacă nu, va fi ceva la voia întâmplării", a afirmat Brânză.

Citându-şi un prieten, Ionel Manafu a declarat, legat de poziţia în sondaje a PDL în raport cu formaţiunile adverse: „Partidul ăsta e ca pisica. Când crezi că a murit, atunci îţi sare la gât".

„De bun simţ ar fi ca Banias să facă un pas lateral"

Atât Ionel Manafu, cât şi Maria Stavrositu i-au cerut lui Mircea Banias să facă „un pas lateral" de la conducerea organizaţiei judeţene PDL Constanţa, în contextul scandalului rambursărilor ilegale de TVA, de 60 de milioane de euro, în care a fost pomenit şi numele său.

„Sper ca următorul Birou Permanent Judeţean să fie condus cu onorabilitate, de către persoane credibile, de oameni nepătaţi, care să fie capabili să ia decizii politice fără să fie influenţaţi de un mogul de la Tulcea, de la Constanţa. (...) Mi-e greu să cred că cineva mai poate să conducă, să candideze, când asupra lui planează nişte suspiciuni", a declarat democrat-liberalul.

Maria Stavrositu a întărit spusele colegului său, afirmând că de bun simţ ar fi să facă un pas lateral până la limpezirea situaţiei.

„Se dau mesaje divergente. Unii spun adevărul, alţii aruncă fumigene. Mircea Banias ne spunea că nu există nicio legătură între el şi frauda de milioane de euro. Pentru binele organizaţiei noastre, îmi doresc să-l cred, dar imaginile cu percheziţiile făcute la casa unui asociat şi prieten de-al dânsului, comunicatele DNA, informaţiile apărute în presă... Mai putem avea încredere 1% în el, în cineva asupra căruia planează suspiciuni?! Eu cred că de bun simţ ar fi să facă un pas lateral până la limpezirea situaţiei", a precizat Maria Stavrositu.

Banias s-ar fi comparat cu Băsescu

Democrat-liberala a mai adăugat că Mircea Banias a avut proasta inspiraţie să compare situaţia în care se găseşte cu cea în care s-a aflat Traian Băsescu. „Se compara cu domnul Traian Băsescu şi îmi amintesc că atunci când domnia sa a fost implicat într-o situaţie, a renunţat la imunitate, s-a dus la instanţă şi apoi s-a reîntors în mijlocul nostru. Un om onest, curajos şi demn", a afirmat Maria Stavrositu despre preşedintele Băsescu.

Şi cei prezenţi în sală au părut dezamăgiţi de Mircea Banias, în primul rând de faptul că a refuzat să-i onoreze cu prezenţa. „Mircea Banias este senatorul pentru care am umblat din uşă-n uşă, din stradă-n stradă, pentru care noi am luptat să-l prezentăm ca pe o persoană credibilă, dar a lipsit de la atâtea întâlniri. Mi se pare ceva în neregulă din punct de vedere moral", a declarat Nicolae Ciucă, membru fondator al PDL Constanţa. Democrat-liberalul a adăugat că a fost în audienţă la Adriean Videanu şi la Vasile Blaga pentru a clarifica dacă alegerile din 5 iunie 2010, în urma cărora Maria Stavrositu a fost desemnată preşedinte al organizaţiei municipale, au fost corecte. „Mi-au răspuns să ne facem în continuare activitatea", a afirmat Nicolae Ciucă.

Centrul va stabili dacă echipa de la municipiu este validă

De altfel, toţi cei care au luat cuvântul în cadrul CCL de ieri şi-au exprimat speranţa ca alegerile interne în organizaţia judeţeană PDL Constanţa să se desfăşoare pe 22 ianuarie. În caz contrar, dacă se vor stabili pe 12 februarie, ar însemna că alegerile de la municipiu nu sunt valide şi ar trebui organizate din nou. De altfel, organizaţia municipală PDL Constanţa a trimis ieri o adresă la centru pentru a afla dacă echipa de conducere a organizaţiei municipale, condusă de deputatul Maria Stavrositu, este validă sau nu. De precizat că am încercat să-l contactăm şi pe Mircea Banias în legătură cu acuzaţiile ce i se aduc, însă nu a răspuns la telefon.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sile this Millennium 10 Jan, 2011 16:21 Domnul Mircea Banias a terminat cu politica acum este interceptat de procurorii DNA deci prinde alte posuri...
  • Sile this Millennium 10 Jan, 2011 16:20 Banias a terminat cu politica !
  • big mama looser 10 Jan, 2011 09:53 In tine Stavrosito nu mai avem incredere nici macar 1% din cauza prestatiei tale partidul la Constanta e in cadere libera
  • Vai de PDL cu Stavrositu asta 10 Jan, 2011 08:20 Stavrosito tu nici pe tine nu poti sa te evaluezi dar pe altii si saracul Branza se crede presedinte dar o sa-l ingropi si pe el. La CCL-ul lui Magda erau prezenti Sava, Tanase si cam atat din BPJ restul nu prea mai era nimeni. CCL-ul de Duminica nici macar simulacru nu se poate numi