Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:08 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Gârliciu, la judecată cu firma la care a lucrat consilierul PSD Vişan (document)

ro

10 Feb, 2011 02:17 5263 Marime text
Garliciu_George_Visan_03.jpgPe lângă suma pe care SC CG&GC IT SA a obţinut-o dintr-un contract cu primăria lui Mazăre, banii de la Gârliciu sunt totuşi un mizilic

Comuna Gârliciu a fost acţionată în instanţă pentru neplata unor facturi cumulând peste o sută de milioane de lei vechi. Reclamantul care s-a adresat justiţiei pentru reglarea relaţiilor comerciale cu Primăria comunei Gârliciu este firma al cărui director de agenţie a fost consilierul local municipal PSD al Constanţei, George Vişan.

Pentru recuperarea debitului de la Comuna Gârliciu, SC CG&GC IT (Intelligent Technology) SA, a înaintat o acţiune în instanţă. Mai exact, prin dosarul nr. 984/842/2010, înregistrat la Judecătoria Hârşova pe 4.10.2010. Prin soluţia pronunţată pe 30.11.2010, instanţa hârşoveană a admis cererea, somând debitoarea Comuna Gârliciu prin primar să achite creditoarei SC CG &GC Intelligent Technology SA, în termen de 30 de zile de la data comunicării soluţiei: 10.980 lei - reprezentând contravaloarea facturilor neachitate, 2.355,92 lei - dobânda legală şi 1.899,30 lei - cheltuieli judiciare (taxa judiciară de timbru şi onorariu asistenţă juridică).

Amneziile unui primar

Garliciu_Cimpoiasu_Constant.jpgPentru a afla ce prevedea relaţia contractuală care a generat debite comunei Gârliciu, l-am contactat telefonic pe primarul comunei, Constantin Cimpoiaşu. Iniţial, edilul ne-a declarat că nu-şi aduce aminte despre vreun astfel de proces, deşi, culmea, avusese loc chiar la sfârşitul anului trecut, adică în urmă cu două-trei luni. „Nu ne-a venit nicio citaţie. Avem datorii la mai multe firme", ne-a declarat Cimpoiaşu. Întrebat cum se face că nu ştie, ca primar, ce a primit comuna în schimbul banilor pe care-i datora firmei, primarul din Gârliciu a început brusc să-şi amintească. „N-am achiziţionat de la ei nimic, probabil este vorba despre service-ul pentru calculatoare", a spus el. I-am contactat telefonic şi pe reprezentanţii SC CG&GC IT SA, la sediul firmei, însă nu am reuşit să obţinem un punct de vedere, deşi am transmis subiectul care ne interesa secretarei. George Vişan ne-a declarat că nu mai lucrează la această societate din 2008, dar că, din câte ştie, este vorba despre facturi restante pentru servicii de întreţinere a sistemelor de calcul.

Vişan, director, cenzor şi mic asociat

De precizat că alesul local al Constanţei, George Gabriel Vişan, a îndeplinit funcţia de director în cadrul SC CG&GC IT SA, fiind de altfel şi cenzor supleant, iar la un moment dat chiar şi asociat, cu 1%. În declaraţia de avere pe 2008, postată pe site-ul Primăriei Constanţa, consilierul municipal George Gabriel Vişan preciza că a încasat un venit anual de 326.534 lei de la SC CG&GC Intelligent Technology SA. Dar firma la care a lucrat social-democratul Vişan a încheiat relaţii contractuale şi cu alte primării pesediste, în speţă cu Primăria Constanţa, condusă de Radu Mazăre. Pe lângă suma pe care o avea de încasat în urma unui contract parafat în 2008 de la primăria condusă de Mazăre, banii de la Gârliciu sunt mizilic.

Potrivit anunţului publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, în 2008, CG&GC Intelligent Technology SA a obţinut prin licitaţie de la municipiul Constanţa contractul privind serviciul de mentenanţă (întreţinere şi reparaţii) pentru echipamente de tehnică de calcul - calculatoare, imprimante, copiatoare, fax-uri şi echipamente de reţea. Această înţelegere comercială i-a adus firmei la care a lucrat şi Vişan 336.134,45 lei fără TVA. Potrivit datelor oficiale furnizate de Registrul Comerţului (Recom), firma este deţinută în prezent de Cornel Liviu Giurgea, Tatiana Claudia Giurgea şi Leo Bartholomeus Johannes Leering, administratori fiind primii doi, alături de Florian Makai, iar cenzori Florin Iancu, Cristian George Stănescu, Sorin Lazăr, Ion Cătălin Durle, Marius Mihai Calinici, Cătălina Mihăilă şi Sandu Măţăţăianu. Mai multe detalii despre societate, aşa cum ne-au fost furnizate de Recom, puteţi vizualiza în ediţia online a ziarului, www.ziuadeconstanta.ro .

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii