Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune preşedintele CJC despre autorizaţia pentru autostradă

ro

18 Feb, 2011 00:58 1791 Marime text
Preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu i-a dat replica ieri prefectului Claudiu Palaz, după ce în urmă cu două zile acesta i-a cerut public să dea drumul la certificatul de urbanism necesar pentru emiterea autorizaţiei de construire pentru un tronson de 14,5 kilometri din autostrada Cernavodă - Medgidia.

Şeful CJC s-a plâns că odată cu perindarea miniştrilor pe la Ministerul Transporturilor s-au schimbat şi variantele privind realizarea autostrăzii Cernavodă - Constanţa şi că, de fapt, la acest moment, odată cu modificarea legislaţiei în domeniu la finele lui 2009, el nu mai are competenţa de a emite astfel de autorizaţii. „Toţi miniştri care au venit au schimbat cele trei variante ale autostrăzii. Au schimbat tot. În 2009, în decembrie, s-a modificat legislaţia. Pentru investiţii naţionale, autorizaţia nu a mai fost semnată de CJC, ci de minister direct. Ultima autorizaţie în baza căreia se construieşte acum e semnată de Radu Berceanu, eu nu am competenţă să semnez. Ultima autorizaţie pentru autostradă, pe tot tronsonul Cernavodă - Constanţa a fost dată de ministrul Transporturilor, Berceanu, în 2010".

Preşedintele CJC susţine că el a depus toate eforturile necesare pentru ca lucrările la autostradă să se deruleze fără probleme: „Eu am încercat să fie în folosul comunităţilor aceste autorizaţii. Eu am semnat autorizaţii peste autorizaţii şi acum aud că eu şi Muzeul de Arheologie nu vrem să facem autostrada. Ei acum dau vina pe mine şi pe Muzeul de Istorie pe ce au făcut ei".

Precizăm că, în urmă cu trei zile, prefectul Claudiu Palaz, în urma şedinţei cu factorii responsabili pentru finalizarea lucrărilor la autostrada Cernavodă - Constanţa, a declarat că mai este nevoie de emiterea unui certificat de urbanism de către Consiliul Judeţean Constanţa, astfel încât să se poată da autorizaţia de construire pentru un tronson de 14,5 kilometri de pe sectorul Cernavodă - Medgidia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nedumereala 18 Feb, 2011 09:09 Autostrada soarelui vine de la numele lui Ion Soare (pe prenumele lui adevarat Ionel), sau care este legatura dintre articol si Ionel Soare din Cernavoda?