Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spun parlamentarii PDL despre zvonul de plecare la PSD

ro

12 May, 2011 00:10 1808 Marime text
cap_9.jpg„Nu sunt adeptul unei rupturi. Eu sunt convins că şi Blaga şi Boc pot face o echipă şi că nu trebuie să se rupă la acest moment", a spus deputatul de Constantin Chirilă întrebat dacă el s-ar afla printre cei 15 posibili dezertori

Ziua de sâmbătă, când se va desemna noua conducere a PDL, este aşteptată cu nerăbdare, pe de o parte de membrii democrat-liberali care speră ca simpatizantul lor să iasă şef, şi pe de alta de adversarii din PSD, care, aşa cum este alimentată la acest moment bursa zvonurilor, s-ar „îmbogăţi" cu 15 parlamentari, deputaţi şi senatori.

parlamentari.jpgSurse citate de Inpolitics spun că în cazul în care actualul secretar general al PDL, Vasile Blaga, ar pierde alegerile, un număr de 15 parlamentari ar sări în barca PSD-ului. În ceea ce priveşte acest eventual fapt, am încercat să aflăm adevărul chiar de la cei patru parlamentari constănţeni pe care i-am întrebat dacă ar fi în stare să plece din PDL în cazul în care nu ar ieşi favoritul lor. Singurul dintre cei doi parlamentari susţinători ai lui Blaga cu care am putut lua legătura, Constantin Chirilă, ne-a spus că nu se pune o astfel de problemă în cazul său pentru că la acest moment este nevoie de o echipă. „Nu sunt adeptul unei rupturi. Eu sunt convins că şi Blaga şi Boc pot face o echipă şi că nu trebuie să se rupă la acest moment", a spus Chirilă. Celălalt parlamentar susţinător al lui Blaga, senatorul Mircea Banias, nu a răspuns la telefon pentru a ne comunica punctul său de vedere cu privire la acest subiect.

Ceilalţi doi parlamentari constănţeni, care au semnat în dreptul moţiunii actualului şef al partidului, Emil Boc, susţin că astfel de zvonuri au mai fost, dar majoritatea nu au fost puse în aplicare. „Zvonurile de acest gen au fost multe, dar nu s-au confirmat. Eu nu am avut niciodată discuţii legate de plecarea mea din partid cu nimeni. Eu nu am cum să ripostez dacă iese tot Emil Boc, atâta timp cât eu am semnat pentru moţiunea lui", a spus Maria Stavrositu, deputat PDL pentru Colegiul 10. Celălalt susţinător al premierului Boc, Zanfir Iorguş, a spus că el nu este unul dintre cei care ar intenţiona să dezerteze din partid. „Cred că Blaga este unul dintre oamenii necesari partidului şi că poate înţelege că în caz că nu iese preşedinte poate fi util partidului în continuare", a spus Iorguş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii