Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:00 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Blaga si Flutur vor sa rezolve sefia lui Gigi Chiru

ro

28 May, 2009 02:28 1354 Marime text

cap_3.jpgDeocamdată, democrat-liberalii constănţeni au obţinut doar conducerea Sanatoriului Techirghiol # Celelalte solicitări ale PD-L Constanţa au rămas neonorate de şefii social-democraţi

Pe cât de rapid au fost tranşate negocierile dintre PSD şi PD-L la nivel judeţean, pe atât de mult ele au reprezentat motiv de şicanare între partenerii de coaliţie. Nemulţumirea persistă în tabăra PD-L Constanţa întrucât nici aplicarea OUG 37/2009 nu le-a înlesnit accesul la preluarea conducerii unor deconcentrate.

În şedinţa Colegiului Director Naţional al PD-L, ce a avut loc recent, în Bucureşti, reprezentantul organizaţiei judeţene Constanţa, prim-vicepreşedintele Constantin Chirilă, a readus în atenţia conducerii centrale a partidului anumite aspecte încă neclarificate. Supărarea democrat-liberalilor de la mal de mare are la bază imposibilitatea promovării unor colegi de partid în posturi de conducere. Şefia Inspectoratului Teritorial în Construcţii a reajuns la PSD şi după evaluarea candidaţilor de către comisia de specialitate, numirile pentru conducerile sanatoriilor Techirghiol, Mangalia şi Eforie sunt tergiversate, iar un post de inspector şcolar adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa pare că nu va fi cedat de social-democraţi partenerilor lor de coaliţie.

„Vicepreşedintele Gheorghe Flutur şi secretarul general Vasile Blaga au preluat, personal, aspectele semnalate de la Constanţa. Acum aşteptăm rezolvarea lor", a afirmat Chirilă, prim-vicepreşedintele PD-L Constanţa.

pdl_discutii_gigi_chiru_mircea_banias_04.jpgDezbateri în coaliţii

Potrivit preşedintelui organizaţiei judeţene PD-L Constanţa, senatorul Mircea Banias, toate aspectele menţionate anterior au fost discutate, punctual, în cadrul coaliţiei. „Au fost două întruniri ale coaliţiei, iar problemele semnalate de noi s-au discutat", ne-a asigurat Banias. Probabil s-au discutat, însă par că nu s-au şi rezolvat. După cum a recunoscut şi liderul PD-L Constanţa, singura certitudine, până în prezent, este primirea deciziei prin care Indiran Logofătu va prelua, în sfârşit, conducerea Sanatoriului Techirghiol.

„Situaţia privind numirea lui Gigi Chiru la conducerea Inspectoratului Teritorial în Construcţii, precum şi celelalte două decizii pentru preluarea funcţiilor de conducere de la sanatoriile Mangalia şi Eforie nu s-au clarificat, încă", ne-a declarat Banias. În completare, prim-vicepreşedintele PD-L Constanţa, Constantin Chirilă, a menţionat că Flutur şi Blaga au fost informaţi că „PSD inventează tot felul de piedici în cazul lui Chiru". „Am insistat aspra faptului că totul este invenţie, iar cel îndreptăţit să deţină postul de la ITC este Gigi Chiru. Ambii lideri de la centru mi-au spus că, zilele următoare, se vor găsi soluţii", a adăugat prim-vicepreşedintele PD-L Constanţa.

Dacă în privinţa ITC şi a sanatoriilor, ceva speranţe au revenit în rândul democrat-liberalilor, în ceea ce priveşte obţinerea unui post de inspector adjunct în cadrul ISJ Constanţa, pedeliştii n-au niciun răspuns. „Poate cu prilejul lansării regionale a candidaţilor PD-L pentru Parlamentul European, eveniment ce va avea loc sâmbătă, la Constanţa, vom primi mai multe veşti bune de la conducerea partidului", a concluzionat, într-un stil optimist, preşedintele PD-L Constanţa, senatorul Mircea Banias.

{mos_ri:Gigi Chiru}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mircea 28 May, 2009 11:40 Bai , Chiru asta este nebun? Si-a cumparat o diploma de la o facultate fantoma , si acum chiar crede ca este mai bun ca un arhitect la ITC. Mai Chirule , fa ma ce stii mai bine: fii barman/ospatar/smanglitor...