Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:34 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Basescu „Referendumul este generat de politicienii care nu s-au tinut de cuvant"

ro

03 Nov, 2009 02:02 871 Marime text
Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanţii presei locale la Palatul Cotroceni, pentru a face câteva precizări în legătură cu referendumul privind Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari.

Şeful statului a precizat, în legătură cu referendumul ce se va desfăşura o dată cu primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, că va conţine două întrebări: una care îi va consulta pe români dacă sunt de acord cu reducerea numărului de parlamentari de la 471 la 300 şi o a doua care îi va chestiona dacă sunt de acord sau nu ca Parlamentul să fie format dintr-o singură cameră şi nu din două, aşa cum este organizat în prezent. La ambele întrebări, votanţii vor răspunde prin DA sau NU. Aşadar, după cum a precizat şeful statului, la alegerile din 22 noiembrie, vor exista trei urne separate: una pentru votul dat candidaţilor la preşedinţie, o a doua pentru votul privind Parlamentul unicameral şi o a treia pentru voturile referitoare la reducerea numărului de parlamentari.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat că referendumul din 22 noiembrie face parte din procesul de reformare a instituţiilor statului, reformare de care Parlamentul nu va fi scutit. Şeful statului a precizat că a luat decizia de a consulta electoratul cu privire la reformarea Legislativului, întrucât politicienii au refuzat acest lucru. „În 2005, partidele politice au spus că sunt de acord cu revizuirea Constituţiei, însă nu s-a întâmplat nimic. M-au păcălit", a spus preşedintele, mai în glumă, mai în serios. Traian Băsescu a adăugat că nu înţelege de ce preşedintele PSD, Mircea Geoană, se poziţionează acum împotriva referendumului de reformare a Parlamentului, având în vedere că, în 2005, aceasta era şi una dintre propunerile sale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vermorel 03 Nov, 2009 12:11 nu este generat si de tine si de dorinta ta de a strange mai multe voturi la alegerile prezidentiale ? noi romanii asa zicem si de aceea nu vom merge la vot , am auizt ca nu vei mai fi ales , sa inteleg ca esti deisperat ? de ce iti este frica ? de justitie ? de cei pe care i-ai mintit ? as vrea sa te vad raspunzad pentru ce ai facut timp de 5 ani
  • Briza 03 Nov, 2009 11:22 Manipulare, manipulare, manipulare...Ca de obicei Basescu vrea sa atraga atentia numai asupra propriei persoane.Asa vrea sa fure votul. "Da-mi 2 voturi la referendum si mai da-mi si unul la presedentie"