Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani europeni prin PNDR pentru cinci firme constănţene (document)

ro

10 Feb, 2011 02:19 2636 Marime text
Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a publicat raportul de selecţie pentru Schema de ajutor de stat N578/2009 depusă în sesiunea iulie 2010.

Cinci firme din Constanţa au reuşit să obţină finanţare pentru proiectele depuse în cadrul acestei sesiuni. SC Megasimitis SRL din Constanţa a obţinut finanţare pentru proiectul „Creşterea competitivităţii SC Megasimitis SRL printr-o nouă capacitate de fabricare a pâinii în Constanţa", contribuţia publică pentru această investiţie fiind de 2.993.300 euro. SC Teco-ch SRL din Năvodari a obţinut fonduri pentru achiziţia de utilaje specifice, valoarea contribuţiei publice pentru acest proiect fiind de 97.500 de euro. Şi proiectul SC Pro-Sival Farm SRL din Cumpăna a primit finanţare prin această schemă de ajutor de stat, pentru achiziţia de utilaje tehnologice de panificaţie, valoarea contribuţiei publice fiind de 180.000 de euro. Proiectul SC Dobrogea Grup SA a obţinut finanţare pentru creşterea competitivităţii companiei prin modernizarea capacităţii de fabricare a pâinii şi produselor de patiserie în Eforie Nord, valoarea contribuţiei publice fiind de 62.500 de euro. SC Ro-credo SRL din Constanţa a obţinut finanţare, de asemenea, pentru creşterea competitivităţii firmei prin modernizarea capacităţii de fabricare a pâinii, contribuţia publică fiind de 538.500 euro.

Schema de ajutor de stat nr. N578/2009 pentru „Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii pentru procesarea produselor agricole şi forestiere în vederea obţinerii de produse neagricole" face parte din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală şi vizează îmbunătăţirea nivelului general de performanţă al întreprinderilor, prin creşterea competitivităţii întreprinderilor care realizează investiţii în procesarea unor produse agricole.

Valoarea totală estimată a ajutorului de stat, care va fi acordat în cadrul schemei, angajată pe durata de aplicare a acesteia, este echivalentul în lei a 200 de milioane de euro, contribuţie publică.

Sprijinul public nerambursabil se compune din 80% contribuţie comunitară şi 20% contribuţie de la bugetul de stat.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii