Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averile directorilor raman secrete

ro

22 Aug, 2009 02:50 1454 Marime text
declaratii_de_avere_cristina_branzoi_03.jpgÎn urmă cu o săptămână, relatam faptul că unii directori de instituţii publice au omis să-şi publice pe site declaraţiile de avere. Deşi au promis că le vor afişa pe site, am constatat că situaţia este neschimbată.

La Direcţia Judeţeană pentru Tineret Constanţa, site-ul este în acelaşi stadiu ca şi săptămâna trecută, adică opac. Nu oferă nici cea mai vagă informaţie despre averea conducerii. Contactată telefonic, săptămâna trecută, Cristina Brânzoi, directorul coordonator al instituţiei ne-a declarat că există o problemă de comunicare cu firma care administrează site-ul şi de aceea nu au fost postate declaraţiile de avere şi de interes. Contactată telefonic ieri, Cristina Bânzoi a precizat că nu a avut când să rezolve problema pentru că a avut de pregătit un eveniment important. Aşadar, cei interesaţi să consulte site-ul mai au de aşteptat mult şi bine. În plus, trebuie precizat că liberalul Claudiu Teliceanu s-a reîntors în fruntea instituţiei pe care o părăsire, nu chiar pe funcţia ocupată înainte, ci pe cea de adjunct al Cristinei Brâzoi. Site-ul suferea de aceeaşi „boală" şi pe vremea lui. Deşi Teliceanu s-a întors, nu figurează ca făcând parte din conducerea instituţiei, singurul adjunct menţionat fiind Felix Cristian Burcin.

declaratii_de_avere_claudiu_teliceanu_03.jpgTeliceanu nu şi-a declarat averea nici la plecare

Un cititor ne-a semnalat într-un comentariu faptul că Teliceanu nu şi-a declarat averea nici la numirea sa în funcţia de director al instituţiei şi nici la plecare, aşa cum prevede legea. Trebuie să reamintim tuturor celor care nu prea se sinchisesc de litera legii că Legea nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate prevede că instituţiile publice au obligaţia de a publica pe pagina de Internet proprie declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese ale personalului la care face referire legea, în termen de 30 de zile de la data depunerii, precum şi numele şi funcţia persoanelor care nu depun declaraţia de avere sau de interese în termen de cel mult 15 zile de la expirarea termenului legal de depunere. De asemenea, legea precizează că declaraţiile de avere şi de interese se depun în termen de 15 zile de la data numirii sau alegerii în funcţie ori de la data începerii activităţii. Persoanele prevăzute de lege au obligaţia să depună sau să actualizeze declaraţiile de avere şi de interese anual, cel mai târziu la data de 15 iunie, pentru anul fiscal anterior. În termen de cel mult 15 zile de la data încheierii mandatului sau a încetării activităţii, persoanele prevăzute de lege au obligaţia să depună o nouă declaraţie de avere şi declaraţie de interese.

Misterul averilor de la DADL

Nici în cazul Direcţiei Apelor „Dobrogea-Litoral" nu s-a schimbat nimic. Pe site-ul Administraţiei Naţionale „Apele Române" nu este afişată nicio declaraţie de avere sau de interese a conducerii ori a personalului instituţiei de la Constanţa. Purtătorul de cuvânt al DADL ne-a declarat, săptămâna trecută, că declaraţia de avere a directorului Laurenţiu Marin, ca şi restul documentelor declarative, a fost trimisă la ANAR, însă, având în vedere faptul că ANAR a publicat declaraţiile de avere ale angajaţilor din alte judeţe, nu ne explicăm de ce nu au fost publicate şi cele de la Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii