Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au votat mai-marii judetului

ro

07 Dec, 2009 02:14 1836 Marime text
cap1.jpgReprezentanţii prim-planului politic constănţean au votat ieri, în cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea viitorului preşedinte al României, plini de entuziasm că, prin votul lor le pot oferi copiilor lor un viitor mai bun. Fie schimbând actuala conducere a ţării cu o echipă care promite răsturnări de situaţie - în sensul bun al discuţiei, fie acordându-i încă o şansă celei care a fost, cu bune şi cu rele, în ultimii cinci ani.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Claudiu Palaz, şi-a exprimat ieri dreptul constituţional la secţia nr. 123 amenajată la Liceul „George Călinescu" împreună cu soţia sa. Acesta a declarat, după ce a introdus buletinul de vot în urnă, că a votat pentru un preşedinte puternic, explicând că prin votul său este sigur că „va aduce un bun viitor României".

Pentru un preşedinte puternic

Deputatul PD-L, Maria Stavrositu a votat, la fel ca şi în primul tur al alegerilor la secţia de votare nr. 138, amenajată la Şcoala nr. 7. Venită împreună cu cei doi copii ai săi dar şi cu soţul, Iancu Stavrositu, parlamentarul PD-L a susţinut că a votat cu speranţa că va fi mai bine: „Am votat pentru un preşedinte puternic, ce ne poate duce departe de comunism, care să ducă ţara mai aproape de modernitate, la nivelul ţărilor occidentale". Cât despre cei doi copii ai săi care au însoţit-o la vot, Stavrositu a spus că aceştia sunt familiarizaţi cu mediul electoral şi cu afişele pe care le văd la orice pas, fără a excepta faptul că au părinţi implicaţi activ în politică.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a venit şi el la vot la aceeaşi secţie de votare ca şi în primul tur al alegerilor, de la şcoala nr. 28, dar şi în aceeaşi formulă, împreună cu soţia sa şi cu cei doi copii. Nicuşor a susţinut că a votat pentru schimbare şi „pentru ca judeţul Constanţa şi municipiile să beneficieze de finanţare de la noul Guvern al României". „Avem nevoie de infrastructură, avem nevoie să construim, de locuinţe ieftine. Trebuie să terminăm acest scandal care de cinci ani nu se mai opreşte", a mai susţinut şeful CJC.

Banias şi pisica neagră

Politicienii nu s-au mai grăbit să meargă la urne, la fel ca în primul tur de scrutin.

Reprezentanţii partidelor politice şi-au amânat prezenţa la vot cu cel puţin o oră, comparativ cu turul desfăşurat pe 22 noiembrie.

Faţă de primul tur, când a fost prezent la urne de la ora 9.00, preşedintele organizaţiei judeţene a PD-L Constanţa, Mircea Banias, a venit la vot la ora 10.00. Democrat-liberalul a votat la secţia nr. 127 din cadrul Liceului „Decebal" şi s-a prezentat însoţit de soţie şi de fiica sa. Ca şi în primul tur, Banias a precizat că a votat „pentru un preşedinte puternic, care, în următorii cinci ani să reformeze statul".

Precizăm că la intrarea în incinta liceului, un motan de culoare neagră care se juca prin curtea instituţiei de învăţământ, a zbughit-o la fugă tăindu-i calea pedelistului. Întrebat ce părere are despre această întâmplare şi dacă este superstiţios, Mircea Banias a spus zâmbind că este superstiţios din fire, dar că nu a văzut pisica neagră şi, deci, nu se pune.

Dragomir a votat pentru schimbare

Liberalul Gheorghe Dragomir, preşedintele PNL Constanţa, a votat la ora 11.00, la Şcoala generală nr. 8. Deputatul a venit la urne neînsoţit. El a precizat că a votat pentru schimbare, conform opţiunii pe care a precizat-o cu mult timp înainte. „România are nevoie de un guvern care să pună capăt crizei economice, are nevoie de oameni competenţi", a spus Dragomir.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Navodari 07 Dec, 2009 19:39 La navodari primarul ne ameninta pe noi locuitorii orasului cu mesaje pe ecranele instalate in oras.Ce parere aveti?