Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:30 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scoala Pelinu va fi inchisa, din lipsa de elevi

ro

30 Apr, 2010 03:06 1563 Marime text
comana_primar_ion_adam.jpgPe lângă restructurarea gândită de Guvern, posturile cadrelor didactice se reduc şi din alte motive. Şcoala din satul Pelinu se va închide, susţin reprezentanţii autorităţii locale.

Edilul comunei Comana, de care aparţine satul, ne-a declarat că instituţia de învăţământ îşi va închide porţile din cauza numărului mic de elevi. Primarul Ion Adam a precizat că în momentul de faţă, în clasele I-IV învaţă, în total, un număr de 21 de elevi. „La Pelinu va rămâne doar grădiniţa", ne-a declarat edilul-şef din Comana. Primarul a precizat că, în timpul mandatului fostei primăriţe, Antoneta Mândrescu, s-a decis reabilitarea şcolii din Pelinu, investiţie care se dovedeşte astăzi, inutilă. „Este o investiţie pe care am preluat-o eu şi pentru care am plătit patru miliarde de lei vechi, iar acum se dovedeşte că aceşti bani au fost cheltuiţi degeaba", a subliniat edilul.

Energie verde pentru consum public

Primarul Ion Adam intenţionează să amenajeze un stadion de fotbal pentru echipa „Avântul Comana". Primăria Comana sprijină echipa de fotbal locală. „Le-am cumpărat echipament nou şi vreau să facem şi terenul. Stadionul va fi împrejmuit, vom schimba gazonul şi vom monta şi tribună", a afirmat primarul.

Autoritatea locală din Comana lucrează în momentul de faţă la un proiect privind eficientizarea consumului energetic. Primarul a precizat că prin acest proiect se doreşte montarea unei turbine eoliene cu o capacitate de 200 kw, care să asigure consumul energetic necesar instituţiilor publice din comună (şcoală, grădiniţă, primărie etc), dar şi iluminatul public. Proiectul este în valoare de un milion de euro şi va fi depus spre finanţare la Ministerul Mediului.

O altă prioritate a primarului din Comana este şi realizarea PUG-ului comunei. În acest sens, administraţia locală a comunei va face grăniţuirea cu unităţile administrativ-teritoriale limitrofe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii