Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:35 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii sustin astazi proba C a examenului de Bacalaureat

ro

31 May, 2010 03:39 1191 Marime text
Astăzi are loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională din cadrul examenului de Bacalaureat.

În urma centralizării situaţiei cadrelor didactice care şi-au exprimat intenţia de a-şi exercita dreptul legal la grevă, 1.061 (13, 65 %) din numărul total de 7.596 de cadre didactice din Constanţa au declarat că vor face grevă astăzi.

Proba C din cadrul examenului de Bacalaureat se va desfăşura în condiţii normale, în toate cele 51 de centre de examinare.

„Precizăm că participarea la grevă sau organizarea acesteia, cu respectarea legislaţiei în vigoare, nu are consecinţe negative asupra greviştilor sau asupra organizatorilor, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa respectă decizia acestora de a adera la această formă de protest. Doresc să mulţumesc cadrelor didactice care au dat dovadă de responsabilitate şi discernământ şi au pus în prim plan interesul elevilor", a declarat inspectorul şcolar general, Elena Buhaiev.

Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă este ultima din cadrul probelor orale ale examenului de bacalaureat şi se desfăşoară în intervalul 31 mai - 4 iunie. La această probă sunt aşteptaţi să participe peste 200.000 de candidaţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii