Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:17 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judetean va semna un protocol de cooperare cu IPJ

ro

13 Apr, 2004 00:00 945 Marime text

4,6 miliarde de lei pentru achizitionarea a 12 autoturisme ce vor fi folosite de politisti * Computere, imprimante, telefoane si faxuri pentru centrele zonale * IJP va informa, trimestrial, Consiliul Judetean despre rezultatele obtinute in teritoriu

Consilierii judeteni au aprobat, in sedinta din 22 martie 2004, programul "ORLIP - Ordine si Liniste Publica", ce se refera la "cresterea eficientei serviciului politienesc in mediul rural si la intarirea ordinii publice in judetul Constanta". Hotararea numarul 51 are la baza proiectul de colaborare intre Consiliul Judetean Constanta, prin Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica (ATOP), si Inspectoratul Judetean de Politie. Initiatorii proiectului au luat in considerare asigurarea drepturilor fundamentale ale cetateanului, apararea integritatii private si publice, prevenirea si combaterea infractiunilor, limitarea criminalitatii economico-financiare si a coruptiei, imbunatatirea climatului de siguranta publica si a parteneriatului cu societatea civila. Este de notorietate situatia dificila cu care se confrunta institutiile ce trebuie sa asigure siguranta linistii si ordinii publice. Politia constanteana are la dispozitie doar 64% din mijloacele de transport care ar fi necesare, iar starea lor avansata de uzura afecteaza eficienta actiunilor. Prin punerea in aplicare a programului "ORLIP - Ordine si Liniste Publica", ce se va derula in perioada 1 iulie 2004 - 1 iulie 2005, se urmareste cresterea cu 10% a gradului de solutionare a infractiunilor indreptate impotriva persoanei, patrimoniului, autoritatii, ordinii si linistii publice si violentei in familie in mediul rural. Cu acelasi procent trebuie sa creasca viteza de reactie a echipelor operative pentru cercetarea conflictelor care afecteaza ordinea publica. Trebuie sa creasca, de asemenea, cu 20% eficienta comunicarii dintre Inspectoratul Judetean de Politie si centrele zonale.

Bani pentru dotari

ATOP, prin Consiliul Judetean Constanta, va achizitiona douasprezece autoturisme "Dacia" pe care le va da in folosinta permanenta IJP dupa incheierea protocolului de cooperare cu CJC. Pentru dotarea celor douasprezece centre zonale de politie vor fi achizitionate computere, imprimante, telefoane, faxuri si consumabile si va fi asigurat combustibilul necesar functionarii autoturismelor. IJP Constanta trebuie sa-si asume responsabilitatea utilizarii masinilor numai in cadrul programului "ORLIP - Ordine si Liniste Publica". Conducerea institutiei are obligatia sa prezinte presedintelui ATOP rapoarte trimestriale privind activitatea desfasurata si rezultatele obtinute. Consiliul Judetean Constanta trebuie sa aloce pentru derularea programului 4,6 miliarde de lei, bani din care se vor cumpara autoturismele si aparatura necesara dotarii centrelor zonale, se vor asigura combustibilul si consumabilele. Pana la sfarsitul anului 2004, programul va beneficia de o finantare de pana la 400 de milioane de lei, bani ce vor fi folositi pentru utilizarea in bune conditii a bunurilor achizitionate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii