Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Stoian este noul presedinte al organizatiei municipale

ro

21 Jul, 2003 00:00 1253 Marime text

Scandal in PRM

Radu Comanici ameninta cu dezvaluiri socante despre rebelii din formatiunea locala

Alegerile din cadrul Organizatiei municipale au fost boicotate de fostul presedinte interimar Horia Caliminte si inca 44 de membri * Acestia doreau incalcarea statutului partidului, pentru a-l alege pe Caliminte in functia de presedinte, chiar daca nu indeplinea vechimea minima ceruta de statut * Radu Comanici a afirmat ca va face dezvaluiri socante in ceea ce-i priveste pe "dezertori" * In final, deputatul Mircea Stoian a fost ales presedinte al organizatieiPartidul Romania Mare are, de la sfarsitul saptamanii trecute, o alta conducere. Casa de Cultura a Sindicatelor a gazduit, sambata, conferinta municipala a Partidului Romania Mare. Pe ordinea de zi a adunarii s-au aflat desemnarea noii conduceri, raportul privind bilantul activitatii Biroului municipal in perioada 2001-2003, precum si strategia electorala pentru alegerile locale din 2004. La sedinta au fost convocati 142 de delegati, fiind prezenti doar 122. Prima jumatate a sedintei a fost una linistita, cei prezenti votand in unanimitate ordinea de zi si comisia de validare a alegerilor. Ultimul punct al sedintei, si anume alegerea noului presedinte si a Consiliului Municipal, a iscat un adevarat scandal in structura filialei constantene a PRM.

"Nu vreau sa incalcam statutul partidului"

Totul a pornit de la nominalizarea candidaturii presedintelui interimar Horia Caliminte pentru functia de presedinte al organizatiei municipale. Potrivit declaratiilor presedintelui Organizatiei judetene PRM, Radu Comanici, nominalizarea facuta nu respecta prevederile statutului partidului, deoarece Caliminte nu indeplinea vechimea de minimum doi ani in partid. "Aceasta propunere nu poate fi trecuta pe buletinul de vot, deoarece Horia Caliminte are doar un an si zece luni vechime in partid. Nu putem sa incalcam statutul", a precizat Comanici. Confruntandu-se cu majoritatea delegatilor care il sustineau pe Caliminte pentru functia de presedinte al organizatiei, Radu Comanici a cerut celor prezenti sa nominalizeze alti membri care sa indeplineasca prevederile statutului PRM. Astfel, in cursa pentru fotoliul de presedinte au fost nominalizati deputatul Mircea Stoian, Gelil Eserghep (propus de Caliminte) si Nelu Amza, care a luat singur initiativa de a se propune candidat.

Grupul de sprijin al lui Caliminte a parasit sala

Dupa mai multe zeci de minute de discutii in care, practic, s-au format doua tabere, una care il sustinea pe Caliminte, iar alta care nu dorea incalcarea statutului si care era de acord cu presedintele Comanici, s-a produs ruptura. Fostul presedinte interimar si inca 44 de delegati au parasit sala in speranta ca alegerile nu vor mai fi statutare si vor fi amanate. "Dupa parerea mea, alegerile au fost normale, nu stiu daca a fost vreo problema", a spus Comanici. Dupa plecarea "dezertorilor", in sala au ramas 77 de membri delegati, in conditiile in care trebuiau sa fie prezente 71 de persoane pentru a putea avea loc alegerile. In ceea ce priveste decizia celor 45 de a boicota alegerile, Comanici a afirmat: "In legatura cu acesti domni care imi cer derogarea statutului, nu voi tolera in nici un fel acest comportament. Nu voi accepta ca un grup de oameni care nu muncesc sa traga in jos Partidul Romania Mare. Cei care au plecat nu au demnitatea necesara pentru o confruntare cinstita, in conditiile in care avem mari batalii de pregatit. Daca ei nu se potolesc, eu voi face, in urmatoarele zile, dezvaluiri care va vor uimi, privind demnitatea morala a lor". Deputatul Gelil Eserghep a parasit si el sala impreuna cu cei care l-au sprijinit pe Caliminte. Contactat, parlamentarul constantean a declarat ca a plecat pentru ca avea o alta treaba.

Mircea Stoian, presedintele organizatiei municipale

Dupa calmarea spiritelor, singurul candidat ramas in cursa a fost Mircea Stoian, care, dupa numararea voturilor, a fost ales presedinte al Organizatiei municipale PRM, cu 68 de voturi pentru. Dupa desemnarea presedintelui, acesta si-a ales si echipa Biroului Permanent Local, formata din Stefan Maringic, vicepresedinte raspunzator cu problemele de propaganda, Anisoara Costea, vicepresedinte cu probleme de organizare, si Constantin Moraru, vicepresedinte cu problemele sociale. Cei patru secretari ai Biroului Permanent Local sunt Ilie Calugareanu, Mihai Strate, Dan Gelu Neagoe si Larisa Nica. De asemenea, cei ramasi in sala au votat si noul Consiliu Municipal, format din 23 de membri, acestia urmand a-si primi responsabilitatile in perioada urmatoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii