Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sever Muresan, achitat definitiv

ro

19 Dec, 2009 02:25 3396 Marime text
sever_muresan___.jpgCazul „Dacia Felix", aflat de ani buni pe rolul instanţelor constănţene, a ajuns la final, după ce Curtea de Apel Constanţa a decis respingerea tuturor recursurilor formulate în proces. Astfel, rămâne în vigoare hotărârea Tribunalului Constanţa, în care Sever Mureşan fusese achitat pentru mai multe infracţiuni.

Decizia pronunţată de Curtea de Apel este definitivă şi pune capăt dosarului, care a trecut prin mai multe rejudecări, astfel că, între timp, o parte dintre faptele pentru care Mureşan, judecat pentru obţinerea de credite de peste 1.000 de miliarde de lei, şi Mircea Hossu, fostul director al Băncii Dacia Felix, au fost deferiţi instanţei s-au prescris. Prin respingerea recursurilor, a fost, practic, reconfirmată soluţia dată de Tribunalul Constanţa, în urma căreia Sever Mureşan şi Mircea Horia Hossu au fost achitaţi pentru o mare parte dintre infracţiunile care li s-au imputat. Totuşi, cei doi au fost condamnaţi la plata, în solidar, a sumelor de 15.800.000 de lei, respectiv echivalentul în lei a 10.000.000 de franci elveţieni şi 2.757.830 de franci francezi, dar şi la plata a 121.355.568,72 de dolari. Totodată, Mircea Hossu trebuie să achite şi 2.330.509 dolari către Bank Leumi Romania, adică fosta Eurom Bank. Pentru a pronunţa acest verdict, instanţa a decis schimbarea încadrărilor juridice ale infracţiunilor de înşelăciune, fals material, fals material în înscrisuri oficiale, gestiune frauduloasă şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, aplicându-le acuzaţilor legea mai favorabilă. În final, judecătorii au decis achitarea celor doi, dat fiind că faptelor le lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunilor. Interesant este că, în ceea ce priveşte infracţiunile de fals în înscrisuri, înşelăciune, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, Tribunalul Constanţa a constatat că a intervenit prescripţia răspunderii penale, sau a dispus încetarea procesului penal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Omul de rând 22 Dec, 2009 23:23 Poate sa creada cineva ca cei doi vor plati ceva ? In toti anii de cand s-au tot amanat judecatile au avut timp sa isi puna la adapost ceea ce au "agonisit". Ei nu mai au nimic, si-au rezolvat copiii si familiile, nu mai au nici o avere nici in tara nici in strainatate iar copiii lor sunt acuma oameni de afaceri in imobiliar, in sport, in informatica, finante. Au avut de la cine sa invete...