Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prinsi cu mata-n sac de comisarii CJPC

ro

29 Apr, 2010 03:33 1897 Marime text
dionisie_culetu_03.jpgÎn perioada 6 - 13 aprilie, comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa au desfăşurat o acţiune tematică de verificare a respectării prevederilor legale, la comercializarea produselor textile şi la articolele de încălţăminte.

Au fost verificaţi 30 de operatori economici, atât în municipiul Constanţa, cât şi pe raza judeţului, controlându-se produse în valoare totală de 151.017 lei. La 27 din aceştia, pentru deficienţele constatate, s-au oprit temporar de la comercializare produse în valoare totală de 38.038 lei. Ca sancţiuni, s-au aplicat două avertismente şi 25 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 48.500 lei.

Controlul a urmărit, în principal, respectarea prevederilor privind informarea consumatorilor prin elemente de identificare şi caracterizare, înscrise la vedere, după caz, pe produs, etichetă sau ambalaj de vânzare, adresa poştală a sediului social, principalele caracteristici tehnice, eventualele riscuri previzibile, recomandări de întreţinere. „La patru operatori economici s-a constatat lipsa etichetelor cu elemente de identificare, 114 bucăţi, în valoare totală de 2.490 lei, pantaloni şi cămăşi, importate din Turcia şi China, blugi, fuste şi costume, pentru copii, importate din Turcia. Ca urmare a controlului, s-a constatat lipsa traducerii în limba română a informaţiilor de pe etichete la produsele pe care le comercializau 12 operatori economici şi lipsa afişării preţurilor şi tarifelor, în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, uşor de citit, la un operator economic, care comercializa 27 de bucăţi rochii şi sacouri de damă, importate din Polonia", ne-a declarat Dionisie Culeţu, directorul coordonator adjunct al CJPC Constanţa.

De asemenea, potrivit comisarilor CJPC Constanţa, s-a urmărit dacă pe piaţă se comercializează articole de încălţăminte contrafăcute, neconstatându-se existenţa unor astfel de produse.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa pune în vedere agenţilor economici că toate informaţiile privitoare la produsele oferite consumatorilor, documentele însoţitoare, inclusiv cele referitoare la informaţiile privind securitatea produsului şi instrucţiunile de utilizare trebuie să fie scrise în limba română, indiferent de ţara de origine a acestora, fără a exclude prezentarea acestora şi în alte limbi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii