Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Porter robot al suspectilor jafului armat

ro

17 Jun, 2009 02:30 1113 Marime text
portret_robot_suspect_jaf.jpgDupă aproape trei săptămâni de investigaţii şi cercetări, poliţiştii constănţeni au reuşit să realizeze portretul-robot al unuia dintre suspecţii jafului armat de la sucursala Băncii Comerciale Carpatica. 

Imediat după comiterea atacului de la unitatea bancară, conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a dispus constituirea unei echipe operative complexe, din care fac parte şi ofiţeri din cadrul IGPR - Direcţia Investigaţii Criminale. „Echipa astfel constituită", au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa, „sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, desfăşoară în prezent activităţi de cercetare penală în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului creat prin săvârşirea acestei infracţiuni". În ciuda acestor eforturi, până la această oră, cel de-al doilea suspect a rămas în stand-by cu portretul, pentru că, potrivit IPJ Constanţa, „la momentul comiterii faptei, a purtat în permanenţă o glugă pe cap". Totuşi, martorii au indicat pentru acesta semnalmente asemănătoare cu cele ale primului suspect. În legătură cu primul suspect, persoanele audiate în cauză au declarat că este vorba despre un bărbat corpolent, în vârstă de 38-40 de ani, înălţime 1,65 - 1,70 m, greutate 80 - 90 kg. Totodată, oamenii au spus că individul avea o faţă rotundă, tenul deschis, părul drept, grizonat şi că era îmbrăcat cu o cămaşă de culoare bleu, cu mânecă scurtă şi pantaloni din material gri. Poliţiştii au precizat că, la momentul comiterii faptei, bărbatul ţinea în mâna stângă, pe lângă talie, un baston negru, lung de aproximativ 50 de cm. Mai mult, IPJ Constanţa a făcut public faptul că, după ce au ieşit din bancă, cei doi suspecţi s-au urcat, cel mai probabil, într-un Ford Mondeo de culoare închisă, „model nou, fără numere de înmatriculare", şi au fugit de la locul faptei. În prezent, poliţiştii verifică toate autoturismele cu caracteristici similare, înmatriculate în judeţul Constanţa, dar şi pe cele înmatriculate în străinătate, dar care sunt în proprietatea unor cetăţeni care locuiesc în Constanţa. Dacă verificările nu vor avea rezultatele scontate, oamenii legii vor extinde cercetările la nivelul întregii ţări, prin sondaj.

Jaf în 40 de secunde

Referitor la atacul de la sucursala Băncii Comerciale Carpatica, din zona Casei de Cultură, amintim că acesta a avut loc pe 29 mai. În ziua respectivă, la ora 08.56, doi bărbaţi necunoscuţi, purtând cagule şi mănuşi, au pătruns în sediul băncii. Sub ameninţarea cu un baston de cauciuc şi un pistol, au sustras din biroul casieriei suma de 69.210 lei, după care au părăsit locul faptei în fugă. Totul a durat mai puţin de 40 de secunde. Potrivit IPJ Constanţa, „până în prezent, în cauză au fost audiate mai multe persoane, care, în ziua de 29.05.2009, între orele 08.30 şi 09.00, s-au aflat în zona comiterii faptei, şi s-au efectuat investigaţii în toate imobilele din zona comiterii faptei şi la sediile societăţilor comerciale care îşi desfăşoară activitatea în zona limitrofă". Astfel, anchetatorii au reuşit să identifice mai mulţi martori care i-au văzut pe cei doi suspecţi după ce aceştia au fugit din bancă. IPJ Constanţa îi roagă pe toţi cei care deţin sau obţin date privind identitatea suspectului pentru care a fost întocmit portretul-robot să contacteze Serviciul Investigaţii Criminale al inspectoratului, la numărul de telefon 0241.611.364, interior 20177, sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie. Reprezentanţii IPJ Constanţa au precizat: „atragem atenţia tuturor cetăţenilor asupra gravităţii faptei comise, sens în care îi sfătuim să nu întreprindă acţiuni de verificare sau prindere a suspecţilor pe cont propriu". „Absolut toate datele sau informaţiile pe care le deţin, chiar şi simplele bănuieli, să fie comunicate de urgenţă poliţiştilor care instrumentează cauza", au conchis anchetatorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii