Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:09 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii detasati pe litoral isi intra in paine

ro

01 Jul, 2010 03:57 2396 Marime text
cap_5.jpgÎncepând de astăzi, pentru a veghea la liniştea şi siguranţa turiştilor, 230 de poliţişti au fost detaşaţi pe litoral, dintre care 139 pentru ordine publică, 45 pentru Serviciul Rutier, 21 de tehnicieni criminalişti precum şi 25 de poliţişti pentru Serviciul de Investigaţii Criminale.

În acest sens, ieri, la ora 14.00, la Sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, a avut loc o întâlnire în scopul prezentării modului de acţiune a poliţiştilor constănţeni şi a celor detaşaţi anul acesta pe litoral, precum şi a măsurilor şi obiectivelor propuse în cadrul Planului de Acţiune Litoral 2010 pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţa publică în perioada sezonului estival.

La această întâlnire au participat comisarul-şef Lucian Diniţă, directorul Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR, comisarul-şef Stan Popescu, director adjunct al Direcţiei Ordine Publică din cadrul IGPR, comisarul-şef Dan Roşoga, şeful Serviciului Transporturi din IGPR şi comisarul-şef Adrian Rapotan, adjunct al inspectorului-şef al IPJ Constanţa.

Potrivit comisarului-şef Adrian Rapotan, misiunea poliţiştilor în perioada sezonului estival se va desfăşura conform Planului de Acţiune Litoral 2010 aprobat de către conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a Inspectoratului General al Poliţiei Române şi are ca scop prevenirea şi combaterea oricăror fapte de natură penală sau contravenţională ce pot afecta climatul de ordine şi siguranţă publică.

Toţi aceşti poliţişti detaşaţi pe litoral vor fi instruiţi cu privire la modul de acţiune pentru prevenirea faptelor antisociale, fiindu-le prezentate prevederile privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţii desfăşurate pe plajă precum sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Ţinând cont de specificul judeţului Constanţa în perioada sezonului estival şi de particularităţile zonelor, localităţilor şi staţiunilor turistice, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa şi-a adaptat programul de lucru şi modul de acţiune a poliţiştilor pentru a răspunde cât mai eficient problemelor acestei perioade. „Prezenţa activă şi flexibilă a efectivelor de poliţie participante, întrebuinţarea judicioasă a forţelor şi mijloacelor disponibile în dispozitivele de ordine şi siguranţă publică, precum şi a celor destinate supravegherii traficului rutier urmăreşte asigurarea unei reale protecţii a cetăţenilor aflaţi în această perioadă pe raza judeţului Constanţa", a conchis comisarul-şef Rapotan.

Forţele detaşate sunt mai puţine decât anul trecut

Din cauza lipsei de fonduri, în acest an nu vor fi detaşaţi pe litoral studenţii de la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr" din Câmpina şi nici cei de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza". „Nu am avut bani să le asigurăm cazare şi, din această cauză, a trebuit să renunţăm la serviciile lor", a adăugat comisarul-şef.

Mai mult decât atât, concepţia de acţiune pentru acest an urmăreşte suplimentarea dispozitivului de siguranţă publică, prin constituirea de patrule mixte, compuse din poliţişti şi jandarmi sau poliţişti şi poliţişti de frontieră, întregul segment de menţinere a ordinii publice fiind coordonat şi gestionat de către Poliţie. De asemenea, se va urmări realizarea unor dispozitive eficiente care să aibă o intervenţie fermă şi rapidă la orice sesizare primită din partea cetăţenilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii